Nieuws

Huldiging verspringster Esmee Douma



IMG_0013.jpg

Dinsdag 5 februari is verspringster Esmee Douma bij haar oude club SV Veendam Atletiekvereniging door wethouder Henk Jan Schmaal gehuldigd. Esmee Douma is op zondag 20 januari Nederlands Kampioen verspringen geworden in Apeldoorn. Van de wethouder kreeg ze vrijkaartjes voor Tropiqua en een bos bloemen.

Haar vroegere trainster Marjan Slim van SV Veendam Atletiekverniging overhandigde haar een ingelijste fotocollage van Esmee in actie tijdens de verschillende atletiek onderdelen en op de podiumplaats.

De 15-jarige Esmee is op haar zesde lid geworden van de atletiekvereniging in Veendam. Drie jaar geleden is ze naar Groningen Atletiek gegaan vanwege te weinig leeftijdsgenoten waardoor er geen groot team gevormd kon worden om ook aan landelijke competities mee te kunnen doen.

IMG_0019.JPG

Esmee Douma uit Veendam is Nederlands Kampioen verspringen geworden in de categorie meisjes Junioren C2 in Apeldoorn. In deze categorie won ze met de afstand van 5.74 meter In de klasse 14 tot en met 15 jaar. Het was ook haar persoonlijk record.

Haar opponent Britt de Blaauw uit Rotterdam haalde zilver binnen en de derde plaats behaalde Marleen Baas uit Enschede. Tijdens het NK in 2017 had Douma zilver gewonnen. Daarom koos ze nu niet voor het hoogspringen, maar wilde ze met het verspringen voor de eerste plaats gaan. Daarvoor plaatste ze zichzelf met het 5 meter springen voor de finale. Ze had gehoopt dat de eerste podiumplaats zou lukken, maar eigenlijk had ze ook wel gedacht het te kunnen.

De zondag na de huldiging doet Esmee ook weer mee met een NK in Apeldoorn, maar dan in de klasse van 16 tot en met 17 jaar. Vanwege haar goede prestaties was ze vrij om zich in te schrijven voor het meedoen in een klasse hoger. 

Esmee komt uit een sportieve familie. Ook haar ouders waren lid van de atletiekvereniging, en haar opa ook. Haar oude trainster Marjan Slim is hartstikke trots op haar. “Er zijn niet veel meisjes die op deze leeftijd nog verder gaan. Meestal stoppen ze op hun dertiende.”

IMG_0030.JPG