Overslaan en naar de inhoud gaan

Milieufederatie wil trajectcontrole op N33

Door op maandag, 7 mei, 2007 - 17:54
MILIEUFEDERATIE - De Drentse Milieufederatie wil dat er na de verdubbeling van de N33 tussen Assen en Veendam trajectcontrole wordt ingevoerd. Strenge snelheidscontroles moeten voorkomen dat het milieu te veel wordt belast en inwoners van nabijgelegen dorpen te veel lawaai ondervinden.

Dat schrijft de Milieufederatie in een brief aan provinciale staten van Drenthe. De brief is een reactie op het Provinciaal Verkeers en Vervoer Plan (PVVP). In dat PVVP geeft de provincie een overzicht van de plannen die ze heeft om wegen aan te leggen of het openbaar vervoer te verbeteren. Morgen woensdag wordt het PVVP door provinciale staten behandeld.

De provincie Drenthe kent reeds een weg waar de snelheid van het verkeer 24 uur per dag, zeven dagen in de week door middel van camera's die boven de weg hangen wordt gecontroleerd. Het gaat om de N919, de weg van Veenhuizen naar Huis ter Heide. Directeur Reinder Hoekstra noemt trajectcontrole een goed middel om te voorkomen dat er in de toekomst te hard worden gereden op de N33, de weg die tussen Assen en Veendam uit 2 x 2 rijstroken zal bestaan.

Reactie Plaatsen Of Bekijken....