Nieuws

Spektakel De Piraten van Penzance
bij de Operettevereniging Veendam-Wildervank



OVW Afbeelding The Pirates of Penzance.jpg

Het OVW Muziektheater is druk in voorbereiding op de uitvoeringen van 15, 16 en 17 maart in vanBeresteyn te Veendam. Op 23 maart wordt ook de Klinker in Winschoten bezocht. Graag houden we u op de hoogte van de voorbereidingen.

De groep piraten staat voor een geweldig spektakel. Deze operette/musical van de Gilbert & Sullivan heeft fantastische mooie melodieën, maar het toneelspel biedt toch boosaardige, valse, genadeloze, kwaadaardige, sneue, romantische en vechtende rovers. Bij de wilde beesten af! Echter de piraten zijn geen gewone piraten. Ze moorden en plunderen niet wanneer de beoogde slachtoffers het zelf zwaar hebben. Zo kan het voorkomen dat keer op keer een vette buit aan hen voorbij gaat omdat de bemanning van de geënterde schuit beweert stuk voor stuk wees te zijn. Veel inkomen hebben de piraten dan ook niet. Toch heerst er een goede stemming binnen de groep omdat de jongste piraat binnenkort volwassen zal worden. Deze zeventien jarige Frederic, gespeeld door de talentvolle Bart Winsingh, wil echter niet langer piraat blijven. Het levert niets op en het leven stuit hem tegen de borst. Hij vertelt de kapitein, gespeeld door Annechienus Pot, en zijn kameraden dat hij bij de politie zal gaan om de piraterij neer te slaan. Vooral zijn liefje van middelbare leeftijd, gespeelde door Alma Bakker, vindt dat erg en wil met hem mee gaan.

Als de piraten worden voorgelogen door een generaal en zij daar achter komen moet het kasteel van de generaal en de inwoners er aan geloven. Dan is het spektakel compleet.

Met nog zes weken te gaan zitten de teksten en melodieën er al redelijk in. Het gaat om de laatste loodjes. Volgende week meer over de dochters van de generaal.