Nieuws

Provincie: alcohol in het verkeerALCOHOL - De politie heeft zaterdag in de hele provincie meerdere personen betrapt op het rijden onder invloed.

Een 43-jarige man uit Hoogezand werd zaterdagnacht op de Ganzevoortsingel aangehouden voor rijden onder invloed. Hij werd gecontroleerd en vertelde zelf al dat hij teveel had gedronken en dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Hij had 1,7 promille alcohol in zijn bloed.

Op de Oliemuldersweg werd een 30-jarige automobilist uit Yde gecontroleerd, omdat zijn verlichting niet in orde was. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed reed. Hij werd ingerekend en vertelde dat zijn rijbewijs thuis lag. Die lag echter niet thuis, maar bij justitie, omdat hij een rijontzegging had. Hij bleek ruim 1,15 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Een 20-jarige beginnend bestuurder uit Appingedam kreeg twee bekeuringen. Agenten reden hem op de N360 tegemoet toen hij nogal slingerend reed. Ze zijn gekeerd en hebben hem langs de kant van de weg gezet. Hij bleek 0,5 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg hiervoor een bekeuring van 220 euro. Ook bleek de apk te zijn verlopen. Ook daarvoor kreeg hij een bon.

Een 57-jarige automobilist uit Winsum viel op, omdat hij op de Onderdendamsterweg zonder verlichting reed. Een stopteken en een blaastest waren het gevolg. Hij had ruim 1,35 promille alcohol in zijn bloed. Ook was de apk verlopen en hij droeg geen autogordel. Voor beide overtredingen kreeg hij een bekeuring. Voor het rijden onder invloed wordt proces-verbaal opgemaakt.

In Appingedam belde iemand zaterdagnacht de politie, nadat een 39-jarige bestuurder uit Weert met hoge snelheid wegreed, hard remde en weer hard wegreed. De bewoner vertrouwde het niet en dat bleek te kloppen. Agenten troffen de bestuurder op de Heidensgang aan. Ook hij was onder invloed. Hij bleek ruim 1,25 promille in zijn bloed te hebben. Bij zijn aanhouding schold hij de agenten uit. Hij kreeg na zijn aanhouding een rijverbod van zes uren mee en een proces-verbaal voor belediging.

Op de Poststraat in Wildervank moest een 39-jarige automobilist uit Wildervank zijn rijbewijs inleveren. Bij een grootschalige alcoholcontrole bleek dat hij 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. In totaal werden bij deze controle 879 blaastesten afgenomen. Drie personen reden onder invloed, waaronder de man uit Wildervank. Een had ruim 0,7 promille in zijn bloed; de ander had 0,8 promille alcohol in zijn bloed.

De politie controleerde niet alleen daar, maar ook op de Provincialeweg in Veendam, Apollolaan in Veendam, Middenweg in Muntendam en de N366.

In Noordbroek werd op de Slochterweg het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige beginnend bestuurder uit Groningen. Hij sloeg in de haakse bocht over de kop, nadat hij een boom schampte. Hij kroop zelf uit de auto en belde de hulpdiensten. Op het bureau bleek dat hij onder invloed was. Hij had ruim 1,05 promille alcohol in zijn bloed. Naast invordering van zijn rijbewijs werd ook het kentekenbewijs ingevorderd. De auto was total-loss.

Tenslotte werd nog een rijbewijs ingevorderd op de N366 bij Veendam. Agenten zagen de 28-jarige bestuurder uit Veendam slingerend over de weg rijden. Hij had ruim 0,7 promille alcohol in zijn bloed. Omdat dit niet de eerste keer was, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen alle alcomobilisten wordt proces-verbaal opgemaakt.


  Reactie Plaatsen Of Bekijken....