Nieuws

The Pirates of Penzance door OVW
met vele nieuwe gezichten



IMG_0177.jpg

Tijdens hun Nieuwjaarsconcert vrijdag had de Operettevereniging Veendam Wildervank het publiek een zeer gevarieerde programma voorgeschoteld. Het was ter promotie met een klein voorproefje voor de voorstellingen van Pirates of Penzance in vanBeresteyn.

Deze vindt plaats op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 maart. En in De Klinker in Winschoten op zaterdag 23 maart.

IMG_0091.JPG

Dit jaar was er voor het eerst een andere aanpak. Voor de pauze werden niet alleen bekende melodieën uit de operette, opera- en musicalwereld ten gehore gebracht. Maar ook muziek uit de populaire lichte muziek en van andere genres.

“Het was tijd voor vernieuwing om het wat levendig te houden”,  aldus bestuurslid en perswoordvoerder Cobes Oosting. “Het is van belang dat je ook luistert naar het publiek. We hebben naast de operette ook allerlei andere genres neergezet. En we hebben onze nieuwe operettevoorstelling The Pirates of Penzance gepromoot”.

IMG_0405.JPG

De Pirates of Penzance is een hilarische operette van het bekende Engelse duo Gilbert & Sullivan. De operette zit bomvol absurde Engelse humor en bekende liederen. Het kleurrijke spektakel wordt door de OVW volledig in het Nederlands op de planken gezet.

De vernieuwing is er ook om te zorgen dat er veel jongeren bij worden betrokken. De operettevereniging heeft rond de 40 leden. Voorzitter Jurrie Weijer: “We hebben veel aanwas uit de maatschappelijke stage (MaS), een samenwerkingsverband met de Winkler Prins. Zo’n 15 jongelui helpen ons op allerlei gebied. Zoals met het decor en het regelen van rekwisieten. Ook spelen leerlingen mee in de operette. Tevens is er contact gezocht met de Noorderpoort Kunst en Multimedia opleiding in Groningen”. De voorzitter speelt zelf de rol van de piraat in het stuk.

IMG_0344_2.JPG

Tijdens het voorproefje van Pirates of Penzance heeft de Winkler Harmonie voor het eerst de operettevereniging in dit genre begeleid. Het was op initiatief van OVW dirigent Erik Kammenga. “Dit repertoire was voor ons heel nieuw, ook voor mezelf”, vertelt dirigent Jack Horst. “Het is heel leerzaam. Er zijn muzikanten die het heel leuk vinden. Voor anderen was het hun muziekstijl niet, maar ze waren er allemaal mee aan de slag gegaan.”

De Winkler Prins Harmonie, met 45 muzikanten, had vooraf ook hun eigen stukken gespeeld. Men is druk bezig met de voorbereidingen voor het concert in april.

IMG_0469_2.jpg

Pirates of Penzance in vanBeresteyn:

vrijdag 15 maart om 20.00 uur
zaterdag 16 maart om 20.00 uur
zondag 17 maart om 14.30 uur

In De Klinker in Winschoten:
zaterdag 23 maart om 20.00 uur


Fotoalbum: