Sport

Verslag V&Z Veendam - week 2V&Z_Veendam.png

V&Z /Topbrands scoorde doelpunt nummer 100
In de KNVB competitie wonnen beide teams van V&Z hun wedstrijd. De dames wonnen uit van DVC Appingedam met 4-1 en de V&Z/Topbrands won met 3-13 van Drs. Vijfje. P. Pettinga scoorde daar de honderdste doelpunt in de competitie voor V&Z/Topbrands. Dit team is nog ongeslagen en zal dan ook binnenkort het kampioenschap kunnen vieren. De doelpunten werden gemaakt door: P. Pettinga 4, J. Huizinga 4, J. Brust scoorde er 2 en J. Uuldriks en J. Breeuwsam elk 1 en de tegenstander scoorde ook een in eigen doel.

Hoofdklasse 
In de interne competitie werd ook weer gespeeld en in de hoofdklasse deed Freko Kozijnen goede zaken door met 5-3 te winnen van Prins Elektro en Draaijer Schilders won met 6-3 van SWO Veendam door drie doelpunten van Zuurman en Renken. JS-Viro – Gervas Futsal werd 7-9 in een hele mooie en sportieve wedstrijd. Deze strijd werd pas in de laatste minuten beslist in het voordeel van Gervas. Voor JS-Viro scoorden Kleiweg en Wichertjes elk drie keer en voor Gervas maakte Imminga er zes doelpunten.

Eerste klasse
In de eerste klasse nam Smit Facility de koppositie over van Autobedrijf Smid Meeden door zelf te winnen met 11-2 van Sportplein en Autobedrijf Smid speelde met 4-4 gelijk tegen een sterk spelend Pink Panthers met uitblinker doelman Luttje. Zoals elk seizoen heeft Kruit en Kramer nu ook weer na de kerstdagen de eerste wedstrijd gewonnen van het seizoen en ook direct met een grote uitslag. Tegen Yong Classics werd het 10-3 en van Essen scoorde daarvan vijf. Adam & Partners won met 10-3 van Beste Hypotheek.

Tweede klasse
In de tweede klasse speelde Euro Mail twee keer met wisselend succes. Maandag werd er met 8-1 gewonnen van Veendam Fanatics en woensdag werd er met 7-0 verloren van Struners United dat in het spoor blijft van DWS/Drukkerij Reinier v.d. Kooi dat won van By Kielman met 7-3. Verdere uitslagen in de tweede klasse waren: Slagerij K. Nieland-Essity Operations 6-3, Gadero-Buurke Bestrating 3-6.

Derde klasse
In de derde klasse won koploper Taxi Molijn met 8-2 van Avebe dat in het begin veel kansen om zeep hielp. GHV/Vastgoed Partner won met 3-2 van Faber & Faber en Van der Laan Verzekeringen won met 5-2 van CGKV De Kandelaar en V&Z Team verloor met 1-3 van Kleine Panda.