Nieuws

Certificaten voor leerlingen Margaretha Hardenbergschool 

2018-011_0154.jpg

Dinsdag kregen 3 leerlingen een VCA certificaat en 1 leerling het heftruck certificaat. Dit is een unieke feestelijke gebeurtenis op de VSO-afdeling van Margaretha Hardenbergschool, dit mede door de samenwerking met de praktijkschool Winkler Prins. De Margaretha Hardenbergschool biedt speciaal onderwijs aan leerlingen van 4 tot 20 jaar. De school heeft een SO-afdeling voor leerlingen van 4 tot en met 13 jaar en een VSO-afdeling (voortgezet onderwijs) voor leerlingen van 12 tot en met 19 jaar. Dit vind plaats op 2 verschillende locaties.

De VSO-afdeling ligt aan de Schoolstraat en werkt samen met de Winkler Prins Praktijkschool in Veendam en allerlei instellingen en werkgevers. Zij zorgen samen met de leerlingen en hun ouders/verzorgers en andere samenwerkingspartners graag voor elke leerling die de school verlaat, zodat hij of zij een compleet mogelijk leven kan leiden. Een leven met werk, zoveel mogelijk zelfstandig wonen, volwaardig deelnemen aan de samenleving en met een zinvolle besteding van de vrije tijd. 

Veel leerlingen van deze school stromen uit naar een volwaardige arbeidsplek met een beetje meer of een beetje minder begeleiding. Mede dankzij een uitgebalanceerde samenwerking met allerlei bedrijven, instellingen, gemeente Veendam UWV en samenwerkingspartner Winkler Prins praktijkschool.