Nieuws

Kunstige robots in het Doe Museum



Impossible_Robotics_logo_83.jpg

Het team Impossible Robotics komt naar het Doe Museum in Veendam. Impossible Robotics doet internationaal mee aan robotbouwwedstrijden. Zo streden zij afgelopen jaar in Orlando en Mexico City. Het team bestaat uit middelbare scholieren die onder supervisie van Hbo-studenten zelf een robot bouwen. Ze hebben slechts zes weken de tijd om dit te doen.

Zondag 6 januari is de kick-off van het seizoen in het Doe Museum, het team heeft dan de opdracht ontvangen en gaat live aan het werk met hun eerste ontwerpplannen. Zo maakten ze eerdere jaren al een robot die kratten kan stapelen en een die in een touw kan klimmen. Deze en andere robots kunnen bezoekers van het museum deze dag ook gaan besturen. Daarnaast is het team aanwezig om alle vragen te beantwoorden.

DSC06417.JPG

De robots zijn van 11.00 – 17.00 uur te zien op zondag 6 januari 2019. Voor meer informatie over deze en andere activiteiten kun je terecht op de website: www.doemuseum.nl/kerstvakantie2018 Het Doe Museum is tijdens de kerstvakantie alle dagen geopend van 11.00 – 17.00 uur, met uitzondering van oud- en nieuwjaarsdag.