Nieuws, Regio

Eindejaarsritten Museumspoorlijn STAR



eindejaarsritten - Lars Blaauw.jpg

Op zondag 30 december rijdt de trein weer tussen Stadskanaal en Veendam. Het seizoen 2018 wordt afgesloten met de ‘Eindejaarsritten’.  Onder het genot van gluhwein en oliebollen luiden we het jaar sfeervol uit.

Dienstregeling
Op deze dag rijdt de trein drie keer tussen Stadskanaal en Veendam.  De treinen vertrekken om 10.45, 13.30 en 16.00 uur uit Stadskanaal. Vanuit Veendam om 12.00, 14.45 en 17.10 uur. Reserveren voor deze ritten is niet nodig. Kaartjes zijn te koop bij de loketten in de stations Veendam en Stadskanaal.

Historische diesellocomotief
De treinen worden op deze dag getrokken door een historische diesellocomotief. De stoomlocomotief van de STAR is momenteel in ‘winterslaap’. De vrijwilligers van de technische dienst geven deze locomotief een revisie aan het onderstel en frame.  Dat kost even tijd en daarom is er voor gekozen om deze laatste ritten van het seizoen met een historische diesellocomotief te rijden.  Zodoende kan de stoomlocomotief in het voorjaar van 2019 weer ingezet worden.

Seizoen 2019
De ritten op 30 december zijn de laatste van 2018. Maar het duurt niet lang voordat de STAR weer rijdt. In februari en maart 2019 zijn er weer stamppotritten, de eerste op 3 februari. Kaarten hiervoor kunnen al online gekocht worden.  Bovendien rijdt de STAR ook in de voorjaarsvakantie.  Het ‘stoomseizoen’ wordt in 2019 geopend op Tweede Paasdag.

Meer informatie
Meer informatie over de dienstregeling van de Eindejaarsritten  is te vinden op de website www.stadskanaalrail.nl.