Nieuws, Sport

Beachtvolleybal en Beachsoccer
Stichting Sport en Evenementenhallen Veendamadvertentie nominatie.jpg

Stichting Sport en Evenementenhallen Veendam ontplooit nieuwe initiatieven. Het ontwikkelen van activiteiten op het gebied van sportieve en culturele activiteiten om mensen, jong en oud in Veendam en omgeving samen te brengen. "In 2019 opent Stichting Sport- en Evenementenhallen Veendam haar deuren en organiseert voor het eerst een buitentoernooi gericht op de sporten beachvolleybal en beachsoccer."

Het evenement vindt plaats op 5, 6 en 7 juli 2019 op de parkeergelegenheid voor het Indoorcentrum Veendam, een centrale locatie in Veendam nabij het centrum, aldus Vera van Loenen.

De organisatie heeft 3 doelen voor ogen: topsport naar Veendam halen, beachvolleybal en beachsoccer mogelijk maken voor alle niveaus, en mensen in Veendam en omgeving samenbrengen. Het evenement probeert sporters op topniveau samen te brengen met recreatieve spelers, door verschillende niveauklassen aan te bieden. Niet alleen fanatieke sporters zijn welkom op het toernooi, ook wil de organisatie het evenement aantrekkelijk maken voor toeschouwers, zodat de gehele wijde omgeving van Veendam plezier uit dit sportieve weekend kan halen.

Een evenement waar men zich tijdens de wedstrijden zal inspannen, maar waar na het sportplezier ruimte is voor ontspanning. Genieten van een hapje en drankje met vrienden, buurtgenoten en nieuwe gezichten onder het genot van eigentijdse entertainment.

Stichting Sport- en Evenementenhallen Veendam wist de afgelopen jaren al vele Veendammers enthousiast te maken voor het volleybal, met het recreatieve Zechstein Stratenvolleybal toernooi. Het nieuwe beachvolleybal en beachsoccer toernooi weet zich van dit evenement te onderscheiden, door het toernooi ook toegankelijk te maken voor sporters op topniveau en het sportaanbod te verbreden door voetbal aan het programma toe te voegen. De stichting hoopt dat ook het beachvolleybal en beachsoccer toernooi zich zal ontpoppen tot een terugkerend evenement waar men zich ieder jaar weer op verheugd, niet alleen op sportief gebied maar ook voor de gezelligheid en saamhorigheid.