Nieuws

Oliebollen, kniepertjes en bitterballen
Winkler Prins in de bres voor Voedselbank



IMG_0541.jpg

In de Winkler Prins aan de Pinksterstraat geurde het helemaal naar de vers gebakken oliebollen en kniepertjes. Donderdagochtend 19 december zijn leerlingen van 9.00 tot 13.00 uur flink aan de bak geweest. De oliebollen, kniepertjes, en voor eerst ook bitterballen zijn verkocht voor het goede doel. Vanuit de sectie scheikunde was dit al voor het negende jaar. Verkoop is in de klaslokalen en in de kantine aan leerlingen en medewerkers. De opbrengst gaat dit jaar naar de Voedselbank.

De bitterballen zijn rond de middagpauze gebakken voor verkoop in de kantine.

IMG_0533.jpg

Voor de oliebollen had docent wiskunde Gerard Boer 16 pakken oliebollenmix gehaald. Maar het bakken ging zo goed dat er nog 4 pakken bij kwamen. “We verwachten dat we de 600 oliebollen wel gaan halen. Voor de kniepertjes is 8 kilo deeg gehaald. Goed voor 1000 stuks, verdeeld over 100 zakjes per tien”.

IMG_0531.jpg

Zes tot acht leerlingen wisselden elkaar in zes ploegen af. In de kantine hebben leerlingen zelf de verkoop gedaan. Er is ook heel veel animo voor geweest. Het bakken is leuk, en ook het verkopen.

IMG_0528.jpg

Oliebollen werden verkocht voor 50 cent. Voor 10 kniepertjes was de prijs 2 euro. De bitterballen gingen in de grote pauze voor 1 euro over de 'toonbank'.

IMG_0518.jpg

Docent scheikunde Nomde Nomden heeft er alle vertrouwen in dat het streefbedrag van 300 euro in ieder geval wordt gehaald. “Het is inmiddels een traditie geworden, volgend jaar is het de tweede lustrum. Omdat we als school midden in de samenleving staan is het leuk om het voor de eigen omgeving te doen”.

IMG_0525.jpg

De docent blikt alvast vooruit. Misschien kan in het toekomstig nieuw gebouw deze actie worden opgeschaald door de hele nieuwe school heen. En misschien ook in andere locaties aan de Raadsgildenlaan.

IMG_0537.jpg