Nieuws

Start herinrichting Raadhuisplein / Veenlustplein Veendam



Schets Raadhuis- en Veenlustplein.JPG

In week 3, vanaf maandag 14 januari 2019 starten de werkzaamheden voor de herinrichting van het Raadhuisplein en Veenlustplein. Met de herinrichting van het Raadhuisplein en het Veenlustplein wordt een aanzet gegeven voor de nieuwe inrichting van het centrum van Veendam. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Roelofs.

Bouwteampartner
 
De gemeente Veendam heeft voor de voorbereiding van de werkzaamheden, samen met adviesbureau Royal HaskoningDHV, Roelofs geselecteerd als bouwteampartner. De afgelopen maanden is gezamenlijk gewerkt aan de uitwerking van de plannen voor de herinrichting van het Raadhuisplein en Veenlustplein. Vanaf maandag 14 januari 2019 start Roelofs met de eerste werkzaamheden die gefaseerd worden uitgevoerd. Er volgt een inloopavond voor omwonenden, ondernemers en direct betrokkenen. Zij worden hier persoonlijk voor uitgenodigd.

Schets Raadhuis-  Veenlustplein.JPG

Weekmarkt tijdelijk naar het Museumplein
Tijdens uitvoering van de werkzaamheden wordt de markt op het Raadhuisplein verplaatst. De donderdag markt verplaatst vanaf donderdag 24 januari 2019 tijdelijk naar het Museumplein.

Eigentijds
Wethouder Henk Jan Schmaal: “Het ontwerp van de nieuwe inrichting van de pleinen is eigentijds en gericht op een grotere verblijfstijd van winkelend publiek in het centrum. Hiermee wordt het centrum aantrekkelijker voor winkelend publiek, maar ook voor ondernemers. Dit plan is een mooie stap in het moderniseren en het aantrekkelijker maken van het centrum”.

Schets Raadhuis-Veenlustplein.JPG