Nieuws

Vlex Veendam Verjongt van start



20181219_092453.jpg

Woensdagochtend is de campagne “Vlex Veendam Verjongt” gelanceerd. Deze campagne is georganiseerd door jongeren uit Veendam met medewerking van de gemeente Veendam, leraren en jongerenwerk. Met een oude brandweerwagen gingen de initiatiefnemers door Veendam om Vlex onder de aandacht te brengen bij scholen. De campagne werkt toe naar een jeugddebat op vrijdag 8 maart 2019 in Cultuurcentrum vanBeresteyn. Jongeren tussen de 12 en 20 jaar kunnen hun ideeën indienen via Vlex@veendam.nl.

_MG_4473.jpg

Vlex
Het doel is de betrokkenheid bij jongeren creëren en/of vergroten voor de politiek en de directe leefomgeving. Er zijn verschillende brainstormsessies gehouden en er verschillende werkgroepen samengesteld voor de organisatie van dit project. Via sociale media wordt contact gelegd met zo veel mogelijk jongeren om er voor te zorgen dat zij hun ideeën indienen. 

_MG_4481.jpg

Doe mee!
Jongeren in de gemeente Veendam tussen 12 en 20 jaar kunnen een idee indienen. Heb je een te gek idee om Veendam voor jeugd bruisender te maken? Stuur je idee in een filmpje of tekst naar Vlex@veendam.nl. Inschrijven kan tot 1 februari 2019. 

_MG_4487.jpg

Selectie
Het college van burgermeester en wethouders maakt uit alle ideeën een selectie. De indieners van de geselecteerde ideeën worden uitgenodigd, om met hulp van de raadsleden, de ideeën te onderbouwen en te beargumenteren. Het publiek kiest tijdens het debat het winnende idee.

_MG_4483.jpg