Nieuws

Aanleg vaarverbinding start na de zomerVAARVERBINDING - De gemeente Veendam verwacht na de bouwvak te beginnen met de aanleg van het Westerdiepsterdallenkanaal. Dit kanaal gaat het vaarcircuit Oost‑Groningen/Zuidlaardermeer verbinden met het Langebosschemeer in Veendam.

De uitvoering liep ernstige vertraging op doordat de gemeente Veendam er niet in slaagde om de voor de aanleg van het kanaal benodigde grond van twee landbouwers te verwerven.
Terwijl de provincie Groningen een tijdrovende onteigeningsprocedure voorbereidde, nodigde wethouder Henk‑Jan Schmaal (Gemeentbelangen) de beide boeren uit voor een gesprek. "Dat was de eerste stap in het traject dat uiteindelijk tot een oplossing heeft geleid", zegt Schmaal. "De grondeigenaren gaan akkoord met de overdracht en er volgt nog een gesprek met een van de bezwaarmakers uit Westerdiepsterdallen."

Het nieuwe kanaal komt een paar honderd meter voorlangs het uit twee huizen bestaande gehuchtje te liggen. Schmaal zegt dat er nog deze maand voorlichtingsavonden komen voor inwoners van Borgercompagnie en Bareveld. De gemeente Hoogezand‑Sappemeer, een deel van de vaarverbinding die aantakt op het Kieldiep loopt over haar grondgebied, stemt volgens de Veendammer wethouder met de plannen in.


  Reactie Plaatsen Of Bekijken....