Nieuws

Zilver voor winnares fotowedstrijd ParkstadVeendam



IMG_0238.jpg

De door Gert-Jan Kruizinga bedachte fotowedstrijd van ParkstadVeendam met het thema herfst is gewonnen door Wendy Suk uit Wildervank. Daarmee heeft ze voor het hele gezin een gratis knipbeurt gewonnen bij Sandra’s Hairstudio.

Er zijn 35 heel uiteenlopende foto’s voor het thema herfst ingezonden. Waar de jury bestaande uit Henk Gibcus, Bert Woltjes, Peter Panneman, Egbert Venema en Henk Drenth zich over had gebogen.

IMG_0194.jpg

Door de voorkeur van twee van hen werd de foto van Wendy Suk gekozen. Tijdens een pauze van haar werk heeft ze de foto in het Julianapark gemaakt. Haar fiets had ze op het glooiende met herfstbladeren bedekte grasveld geplaatst. Met haar fiets links op de voorgrond heeft ze een heel ruimtelijke foto gecreëerd met de hoge bomen van het park op de achtergrond. De kleuren roze en blauw van de fiets contrasteren fel met de omgeving.

Ze vindt het zelf wel heel bijzonder dat de prijs op haar foto viel. De foto is met haar telefoon gemaakt, en ze had het eigenlijk voor de gein ingezonden.

_MG_4375.jpg

Naar later bleek was de kapsalonbehandeling op een goede plek gekomen. Ondanks dat Wendy twee banen heeft is ze nog steeds afhankelijk van een uitkering. Haar eerste baan bij een schoonmaakbedrijf is vanwege haar uitkering, haar tweede baan bij de thuiszorg om uit de uitkering te komen. Het is hartstikke leuk en dankbaar werk bij de thuiszorg.

_MG_4381.jpg

Voor de hele maand blijft er krap 100 euro over. Ondanks haar werk is het financieel moeilijk. Haar ouders hebben haar ondersteund om Sinterklaas te kunnen vieren. Haar vierjarig dochtertje zou heel graag een armband willen met mamma haar naam erin. Maar dat is iets dat niet zomaar kan.

IMG_0229_2.jpg

Via een sponsoractie dat door Willem van der Werf op poten was gezet, kreeg Wendy door de Kerstman een zilveren armband voor haar dochter overhandigd. De Kerstman met zijn gevolg was al een verassing. Maar de andere verassing waar ze niets van wist maakte het compleet. Haar dochter vindt het echt mooi. Het geeft Wendy een schuldgevoel dat ze het niet zelf kon geven.

_MG_4370.jpg

Voor de sponsoractie was Willem bij juwelier Kremer geweest, die meteen bereidwillig was. Viro Bloemen heeft een mooi boeket geschonken. Klaas Timmenga van BVE-Dienstverlening had speciaal de Kerstman ingelicht. Behalve het gratis knippen geeft Sandra ook nog een mooi haarkleurtje. Om haar een beetje op te beuren.

_MG_4375.jpg