Nieuws

Mooie ballen scoren op Kerstballen Ruil-/Vrijmarkt



2018-352_0039.jpg

Zaterdag was er op het gebied van kerstdecoraties iets leuks te scoren op de Kerstballen Ruil-/Vrijmarkt in de Winkler Prinspassage naast Croissanterie Jolie. Karin Heuving van de croissanterie heeft de markt bedacht. “Er zullen veel mensen zijn met veel kerstspullen in huis, en in zoveel verschillende kleuren die ze eigenlijk niet meer gebruiken”, was Karin haar gedachte.

Op de kerstballen ruil- en vrijmarkt kon naar hartenlust worden geruild, of gewoon nog wat ballen kopen in een kleur die in de winkels niet meer aan te treffen is. Alles op het gebied van kerstdecoratie kon worden geruild, of verkocht aan een andere liefhebber. De gedachte dat de deelnemers in Veendam en omstreken vast niet de enige zullen zijn die kerstdecoraties over heeft kwam zeker uit.

2018-352_0042.jpg

De kerstdecoratie vrijmarkt was in samenwerking met de ondernemersvereniging voor leegstaande winkelpanden opgezet. Met vier kramen was het nog een voorzichtig begin, maar het is de bedoeling dat het volgend jaar een vervolg gaat krijgen. Het waren er al meer dan Karin had verwacht. “Je krijgt wat meer sfeer, meer loop en meer reuring. Dit is natuurlijk heel erg leuk en specifiek voor deze tijd. We hebben de tafels en kunnen snel iets organiseren. Als centrum moet je ook aantrekkelijk zijn voor het publiek met het bieden van extra leuke dingen”.

Jaap en Anja Doddema hadden veel kerstspullen van de opa’s en oma’s van zolder gehaald en uitgestald.  Annette is verzamelaar van oude kerstartikelen. Ze had wat over, hoewel ze niet echt haar oude spullen had meegenomen. Het varieert van 50 tot 100 jaar oud. “Ik ga ervoor van overal naar nergens. Soms via Marktplaats en soms naar adresjes. Het is een veredelde hobby“. Maar ze gebruikt het ook als kerstversiering, met elk jaar verschillend.

Lani Faber (12) stond met haar broertje Rhune (9) met de verkoop van kerstballen voor een heel ander doel achter de kraam. Lani wil met de verkoop van kerstballen haar klasgenoot Bas Schipper (12) ondersteunen voor zijn actie voor het diabetesfonds. Op Eerste Kerstdag gaat hij door het hele land om op treinstations voor het diabetesfonds op de daar aanwezige piano’s te spelen.

2018-352_0045.jpg