Nieuws

Jubileumeditie Kerstmarkt Wildervank knus en sfeervol



IMG_0077.jpg

Op de kerstmarkt in de Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum was het weer gezelligheid trof. Buiten was het nat en koud, binnen was het knus en sfeervol. Het gebouw was ook toegankelijk gemaakt voor bezoekers met een scootmobiel. Een klokkenluider heeft elk uur de torenklok geluid.

IMG_0028.jpg

Vrijdagavond hebben de Zingende vrouwen van Nu de kerstmarkt muzikaal opgeluisterd voor zo’n 180 tot 200 mensen. Zaterdagmiddag heeft het dameskwintet ‘Nootsignaal’ gezongen, met de grote kerstboom als decor.

IMG_0070.jpg

Zestien standhouders hadden hun kerstartikelen, streekproducten en andere diversiteiten geëtaleerd. Met een behoorlijk aanbod van hapjes en drankjes was de inwendige mens ook dit jaar niet vergeten. De huisgemaakte snert en boontjesoep smaakte weer goed met alles wat erin hoort. De glühwein was naast de normale verkrijgbaar in de Wildervankster varianten Adriaantje met rum, en de Margaretha met cointreau. Deze twee deden de wangen nog wat meer gloeien.

IMG_0117.jpg

Jan Abbingh had bieren uit zijn brouwerij meegenomen. Harma Bennema was er weer met haar zelfingemaakte jam, boerenjongens en advocaat. Mevrouw Roosjen bakte lekkere kniepertjes.Ook van hapjes van internationale allure was te genieten. Gada Koja liet zelfgemaakte Irakese lekkernijen proeven. Agnieska had lekkere Poolse taarten gemaakt.

IMG_0048.jpg

De kerstmarkt was voor de tiende keer gehouden, zo waar een jubileum. In 2019 wordt de Kerstmarkt gecombineerd met een intocht van de Kerstman per arrenslee met een fakkeloptocht door Wildervank Oost en West.


    
Fotoalbum: