Nieuws

Sint bezoekt cliënten
van Meander Thuiszorg team Wildervank



IMG_0021.jpg

Dit jaar heeft Meander Thuiszorg team Wildervank voor het eerst een activiteit georganiseerd in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum. Sinterklaas werkte graag belangeloos mee om de cliënten een onvergetelijke middag te bezorgen. Beheerder Harrie Hartsema van het cultuurcentrum en zijn vrouw Tina maakten mogelijk dat er lekker stamppotten en kapucijners  kon worden bereid. Het thuiszorgteam heeft voor 52 personen de maaltijden bereidt.

Elk jaar probeert dit team, dat uit zo’n 14 dames bestaat, elk halfjaar een gezellige uitje voor hun cliënten te organiseren. Vervoer is dan met eigen auto’s via toeristische routes. Zij zijn al eens naar Termunten geweest voor een lekker visje, de hunebedden bezocht bij Borger, en al meerdere keren naar een tuincentrum in Winschoten en Assen. Mantelzorgers mogen ook mee.

IMG_0094.jpg

Afgelopen zomer is nog een gezellige toertocht gehouden door Drenthe. Met als afsluiting een gezellig etentje in Gasselte.

Dat alles wordt sinds 3 jaar op vrijwillige basis gedaan door de (oud) medewerkers van het Meander thuiszorgteam Wildervank. “Om onze cliënten een onvergetelijke dag te bezorgen, en ze met een grote glimlach te zien, is voor ons team heel veel waard. Daar doen we het voor! De cliënten zijn ook goed en heel gastvrij voor ons. Wij zijn een heel leuke collegiale groep vrouwen onder elkaar”.

IMG_0109.jpg

Vier van hen hebben Sinterklaas bijgestaan, en lazen zij ook gedichten voor aan hun cliënten.   

Al voor de tijd van Google deelde de Sint al koek uit, en werd er nauwgezet informatie bijgehouden. In het grote boek stond hoe boer Arend Eling, terwijl hij met een big bezig was, achteruit lopend tegen de penicillinespuit aanliep die zijn vrouw Afina vasthield. De spuit was voor de big bedoeld. Na de onvrijwillige injectie was Eling lange tijd niet verkouden geweest.

IMG_0174.jpg