V&Z/Topbrands plaatst zich voor de volgende ronde
van de KNVB beker

Vrijdagavond stond voor V&Z/Topbrands de wedstrijd tegen Oranje Nassau Groningen op het programma. Dit betrof een wedstrijd in de 3e ronde van de KNVB beker.  V&Z/Topbrands miste op deze avond van de vaste kern doelman Vincent Dijk deze heeft waarschijnlijk een kruisband gescheurd. Roy Breeuwsma heeft een breuk in zijn en voet en de laatste die ontbrak was Roger Hovenkamp die van een vakantie genoot. Dus moest er wat dingen omgezet worden dit omdat reserve keeper Mark Dijk niet beschikbaar was deze avond. In Hendrik Jan Huberts hadden we een goede stand in op de goal.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter smid uit Musselkanaal ging het spel op en neer. Alleen kreeg de thuisploeg de betere kansen op een voorsprong. Na een klein kwartier werd de ban gebroken door Jeffrey Breeuwsma die de verdiende 1-0 op het scorebord zette. Na deze goal werd het al snel 2-0 door Jeroen Huizinga. Na deze periode bleef V&Z/Topbrands de bovenliggende partij alleen stonden de gasten uit Groningen heel compact. Toch was het in de 23ste minuut wederom Jeffrey Breeuwsma die met zijn 2e van de avond de bal verwoestend in de haak schoot 3-0 Dit was tevens de ruststand. In de 2e helft weet je dat er ruimtes gaan vallen omdat Oranje Nassau meer de aanval wil gaan zoeken en hier nam de thuisploeg dankbaar gebruik van. Want kort na rust was het Harmen Hager met de 4-0. Toen was het verzet gebroken en kon de thuisploeg vrij gemakkelijk uitlopen naar een hogere score. Want 10 minuten voor tijd was het Harmen Hager die met 2 puntgave doelpunten en zijn hattrick de score deedt oplopen naar 6-0. Maar de aanvalsdrift van V&Z/Topbrands stokte niet want in de laatste minuten wist de ploeg nog 3x het net te vinden via 2 goals van Joop Uuldriks en 1 van Jeroen Huizinga die hiermee de eindstand van 9-0 op het bord zetten. V&Z/Topbrands plaatst zich hiermee voor de volgende ronde van de beker en speelt het volgende week opnieuw thuis tegen Futsal Winsum 4 om 20:55 uur.