Nieuws

Lekker samen sporten
met Badminton Pepernotentoernooi voor Senioren



IMG_0101.jpg

Woensdagmorgen werd in de Parkstadhal een badminton pepernotentoernooi  gespeeld voor Senioren. Het pepernotentoernooi werd door Team Sport Veendam georganiseerd. Er was veel belangstelling voor. Uit Veendam en omgeving, en een paar uit Pekela, hebben in totaal 54 deelnemers meegedaan.

Petra van den Bosch van Team Sport Veendam: “Het is niet echt een leeftijdsgroep. Wel senioren, maar mensen moeten zelf maar bepalen wanneer hij of zij senior is. Het kan vanaf 50 zijn, of vanaf 60. Als iemand 40 plus is, beperkingen heeft en graag mee wil doen, kan dat prima. In principe is het voor de oudere doelgroep”.

Er zijn 7 rondes gespeeld van elk 8 minuten met steeds een andere partner en ook andere tegenstanders. De deelnemers waren in twee groepen verdeeld. Vierentwintig gevorderden die wat meer fanatieker speelden, en de rest die het rustiger aan deden.

Er zat iets van een wedstrijdelement in, maar het recreatieve karakter stond voorop. En de gezelligheid tijdens het samen sporten. Als deelnemers een partijtje hadden gewonnen mochten ze vijf pepernoten pakken.  Bij gelijkspel 3 pepernoten, en bij een verloren partij 1 pepernoot. De pepernoten werden opgespaard in een boterhamzakje. Een eerste, tweede of derde prijs was er ook niet. Het werkte volgens een soort tombola. En kon iedereen een prijs winnen dat bestond uit iets lekkers in het teken van Sinterklaas.

“We doen het al een aantal jaren en we zitten meestal op het aantal van 40 deelnemers, maar dit jaar hebben we het hoogste aantal. Mensen die al meededen willen ieder jaar wel meedoen. Tijdens de pauze zaten we even gezellig in het restaurant met een kopje koffie met wat lekkers erbij. Het sociale aspect is erg belangrijk”.

“We hebben door het hele jaar heen verschillende activiteiten, zoals het Dynamic Tennistoernooi. Naast de binnenactiviteiten hebben we ook de buitenactiviteiten”.