Sport

Dubbel goud voor bowler Beejée Westerdijk

Met 3 keer goud en 2 keer brons is NK bowlen zeer succesvol verlopen voor de Bowling Vereniging Veendam.

De Nederlandse kampioenschappen 2018 werden gegooid bij Dolfijn bowling in Tilburg. Op 17, 18 en 24 november werden de voorrondes van het Nk gegooid en zondag 25 november werden de finales gespeeld. Tijdens de voorrondes deden er diverse bowlers van Bowling Vereniging Veendam mee. Dit met groot succes, omdat de meeste bowlers zich wisten te plaatsen voor de finales.

Beejée Westerdijk(Hoogezand) wist bij de singles alle finale rondes met succes te doorlopen en mocht uiteindelijk de kampioensschaal in ontvangst nemen. Vervolgens moest Beejée samen met Lizzy Flapper strijden voor het double event. Ook hierbij werden alle finalerondes gewonnen en behaalden zij samen goud.

Rosan Hamminga (Hoogezand) en Niels Meilink (Boerakker) waren eveneens succesvol. Niels behaalde samen met zijn double partner Rick Zomer goud in het double event en Rosan wist 2 bronzen medailles mee naar huis te nemen.