Nieuws

Laatste werkdag van ambulance verpleegkundige
Gustaaf Modderman in trapauto naar zijn pensioen



Vrijdagmorgen heeft Gustaaf Modderman na bijna 17 jaar dienstverband als ambulance verpleegkundige op zijn laatste werkdag afscheid genomen van de ambulancepost in Veendam. Waarbij ook zijn vrouw Annie aanwezig was. Zijn collega’s vonden dat Gustaaf als verpleegkundige in hart en nieren een leuke afscheid heeft verdiend. Hij kijkt er naar uit om te genieten van zijn vrije tijd, maar vindt het tegelijk moeilijk om weg te gaan.

Modderman zelf had wel  gedacht dat ze met iets bijzonders zouden komen. “In de wandelgangen had ik ze wel al zien smoezen”, vertelt hij. Maar een trapambulance van het voormalige verkeerspark in Assen was een complete verassing. Onder begeleiding van ambulance, brandweer en politie onder OGS heeft Gustaaf zichzelf zijn pensioen ingereden. Onderweg werd hij toegewuifd en werden er ook duimen opgestoken. De trapambulance was geleend van de ambulancepost van Tynaarlo. En in de brandweerkazerne van Veendam goed verborgen gehouden, zodat Gustaaf het niet zou opmerken.

De begeleiding was over een kleine anderhalf kilometer naar de ambulancepost. Waar een ambulance uit Stadskanaal als vervanger was geposteerd. Heel toevallig moest deze uitrukken en reed met spoed in tegengestelde richting langs de stoet.

“Gustaaf zal door heel veel collega’s worden gemist”, verteld woordvoerster Marije Kloeze. “Hij zit met een aantal collega’s in het opvangteam. Wanneer collega’s een heftige casus hadden meegemaakt kunnen ze hun verhaal kwijt. Zo is Gustaaf altijd wel. Hij vraagt altijd hoe het gaat en of je erover wilt praten. Ook vraagt hij hoe het thuis gaat. Het is een collega die zeer begaan is”.

In zijn vroegere woonplaats Deventer heeft Gustaaf vijftien jaar bij een drukkerij gewerkt. Hij werkte als handzetter met loden letters voor o.a. het drukken van geboortekaartjes.  

Bijna zeventien jaar geleden was hij naar Veendam gekomen. Er werd een leerling ambulance verpleegkundige gevraagd. Hij heeft hartbewaking met IC en spoedeisende hulp in zijn CV staan en kon de opleiding gaan doen.