Nieuws

Koekjes voor het goede doel
Leerlingen WP in actie voor stichting Hoogvliegers



foto koekje van eigen deeg.jpg

De docenten van Winkler Prins bedenken elk jaar weer leuke projecten om hun leerlingen op een andere manier te laten leren. Zo kent vmbo Zorg & Welzijn het project “Een koekje van eigen deeg”. De opbrengst gaat dit jaar naar de stichting Hoogvliegers.

“Een koekje van eigen deeg is een project voor vmbo 4 Zorg & Welzijn,” vertelt onderwijsassistente Alie Wolbers. “Onze leerlingen bedenken in groepjes hun eigen koekje. Dat betekent een recept ontwikkelen, bakken en proeven. Maar ook: de kosten berekenen, een prijs vaststellen en een ontwerp maken voor de verpakking. Ze leren er op een leuke manier dus heel veel van.”

Bakker Zijlema uit Veendam mocht het winnende koekje kiezen. Dit werd de Smarshmellow van leerlingen Angela, Birgit, Sanne en Willianne. De meiden mochten hun koekje vervolgens bij hem in de bakkerij bakken en verkopen. Wolbers: “Omdat een van de leerlingen erg betrokken is bij de stichting Hoogvliegers, besloten we dat de opbrengst van de Smarshmellows daar naartoe zou gaan. Stichting Hoogvliegers bezorgt chronisch zieke kinderen een onvergetelijk dag door hen mee de lucht in te nemen en zelf een vliegtuig te laten besturen.”

Bakker Zijlema was zo enthousiast, dat hij een tweede serie Smarshmellows heeft gebakken. Benieuwd hoe ze smaken? Er zijn nog enkele zakjes te koop!