Nieuws

Kerstactie Westerschool Voedselbank Veendam
en Kledingbank Maximawesterschool.png

Evenals vorig jaar zet de Westerschool zich ook deze periode in voor de Voedselbank Veendam en nu ook Kledingbank Maxima. In de week van 17 tot en met donderdag 20 december staan er lege dozen  in de gemeenschapsruimte en in de klas klaar om gevuld te worden met allerhande artikelen.

Nieuw in 2018. Dit jaar is het ook mogelijk om kleding in te leveren voor Kledingbank Maxima. Alle kleding is welkom, dames, heren en kinderkleding in alle maten. Zowel zomer als winterkleding. Ook zwemkleding , schoenen en sportkleding is welkom. Kleding graag in tassen inleveren.

Deze actie is een mooie gelegenheid om de kledingkast op te ruimen en kleding wat te klein is of niet meer gebruikt wordt te doneren voor het goede doel.

Ook de inwoners van Wildervank in de omgeving die geen kinderen op de school hebben kunnen artikelen doneren voor de Kerstactie. Dit kan in de ochtend van 8.15 uur-.8.30 uur en van 15.00 uur-15.15 uur. En tijdens de Kerstmarkt die op donderdagavond 20 december op het schoolplein plaats vindt.

Als school vinden we het belangrijk kinderen te laten inzien dat niet iedereen het altijd even gemakkelijk heeft, maar dat je door maatschappelijk betrokken te zijn wel een positieve bijdrage kan leveren aan verbetering hierin.

Ook de Firma Wieringa’s Knappertjes  uit Wildervank s dit jaar wederom donor met een aantal van hun eigen producten

Voedselbank Veendam-Menterwolde heeft vooral behoefte aan:
potten/blikken groente, appelmoes, blikken soep, pannenkoekenmix, aardappels, melk, yoki, slagroom, (kerst)koekjes, (kerst)chocolade, pakken/flessen drinken, chocolademelk, chips, koffiemelk, pinda’s, bon bons, borrelnootjes, stroop, hagelslag, pindakaas, jam, chocopasta, macaroni, leverpastei, knakworstjes, rijst, kroepoek, roosvicee, tomatenpuree, koffie, mayonaise, ketchup, vruchten in blik, rookworsten en thee.

Daarnaast is er ook behoefte aan de volgende non-food artikelen:
Douchegel, afwasmiddel, luiers, maandverband, shampoo, tandpasta, wc-papier en keukenrollen.