Nieuws, Regio

Vertrektijden van alle bussen wijzigen op
zondag 9 december



mf05690.jpg

Op zondag 9 december start de nieuwe dienstregeling. In Groningen en Drenthe wijzigen voor alle bussen de vertrektijden. Ook wijzigen enkele routes en gaan op een paar routes de bussen vaker rijden. Advies aan alle reizigers is om de nieuwe tijden op te zoeken op de website van Qbuzz.
 

Vertrektijden van alle buslijnen wijzigen
Op alle lijnen in Groningen en Drenthe wijzigen per 9 december vertrektijden met enkele minuten. Met deze wijzigingen is rekening gehouden met de ontwikkeling in drukte op de weg en het gebruik van de bus. Ook zijn er op enkele lijnen grotere wijzigingen in de vertrektijden, zoals:

  • Stadslijn 1 in Assen die een kwartier verschuift. Deze lijn sluit hiermee van/naar Marsdijk aan op de Intercitytreinen op station Assen.
  • Qliner 300 Emmen – Gieten – Borger – Groningen die een dagelijkse laatste reismogelijkheid vanuit Emmen en Groningen om 01.00 uur ’s nachts krijgt. Tot 9 december vertrekt de laatste bus om 24.00uur.

Meer ritten op buslijnen waar steeds meer reizigers gebruik van maken
Steeds meer inwoners van Groningen en Drenthe maken gebruik van de bus. Op een aantal lijnen gaan daarom vanaf zondag 9 december meer ritten rijden, zoals op:

  • Qliner 309 Assen – Groningen die ook in het weekend van ’s morgens vroeg tot middernacht gaat rijden. Tot 9 december rijdt Qliner 309 tot 19 uur.
  • Q-link 3 Leek – Lewenborg die op werkdagen tussen 9 en 10 en tussen 18 en 19 uur meer ritten gaat rijden.
  • Lijn 85 Oosterwolde – Groningen die in de spits in Groningen vanaf het Hoofdstation door gaat rijden naar P+R Kardinge en scholen Lewenborg.
  • Lijn 22 Emmen – Beilen – Assen die op werkdagen ’s middags elk half uur gaat rijden en ’s morgens een extra rit krijgt van Beilen naar Assen. Deze extra ochtendrit rijdt in Assen door naar de scholen Penta, Quintus en Lariks.

Alle wijzigingen en nieuwe vertrektijden op website Qbuzz
Naast bovenstaand genoemde wijzigingen zijn er nog meer wijzigingen die doorgevoerd worden op 9 december. Zoals lijn 163 Groningen – Lauwersoog die op minder haltes onderweg gaat stoppen en lijn 36 Spier – Hoogeveen die komt te vervallen. Een overzicht met alle wijzigingen en de nieuwe vertrektijden zijn beschikbaar op de website van Qbuzz: www.qbuzz.nl/gd.