Overslaan en naar de inhoud gaan

Parkwachter in Borgerswold gemolesteerd

Door op zaterdag, 28 april, 2007 - 14:58
PARKWACHTER - De Veendammer parkwachter Jan-Hendrik Bloem is gemolesteerd door een dolgedraaide sportvisser. Bloem, die met zware kneuzingen thuis zit, had de man al eens gewaarschuwd voor het vissen vanuit een tent, maar wilde hem deze keer bekeuren.

Al veertien jaar is Jan-Hendrik Bloem parkwachter in het Veendammer recreatiepark Borgerswold. Hij weigert als een boeman door het park te gaan en gaat nooit op zijn strepen staan, maar uitgerekend Bloem werd ernstig mishandeld door een 20-jarige man uit Muntendam. Bloem (51) zit thuis met gekneusde ribben, nek en een zwaar gekneusde hand. "Daar maak ik mij echt zorgen over, of dat wel weer goed komt."

Het incident vond plaats aan de vijver bij het Peerdewaske. Bloem kwam in actie toen hij een visser met een tent zag. Het is in Veendam verboden te vissen vanuit een tent. "De tent was nog dicht, toen ik daar kwam. Tot drie keer toe heb ik geroepen: controle visserijpapieren. Ik stak mijn hand uit om de tent open te doen en toen stak de man zijn hoofd naar buiten."

Bloem herkende de man onmiddellijk als een notoire lastpak. "Als ik had geweten dat hij het was, had ik de politie gewaarschuwd en waren we er samen op af gegaan." Toen Bloem de man duidelijk maakte dat hij hem zou bekeuren voor het vissen vanuit een tent, waarbij nog door de vingers werd gezien dat de Muntendammer zijn vispapieren niet in orde had, ging de visser door het lint.

"Hij ging helemaal los en is me tot drie keer toe aangevlogen", zegt Bloem, "eenmaal toen ik al wegliep en de man mij van achteren besprong en in de wurggreep nam. 'Dit is je laatste uur', schreeuwde hij, 'ik maak je dood, ik ga je vermoorden, dit ga je niet navertellen'." Bloem wist zich los te worstelen en rende weg, waarbij de man nog zeker honderd meter achter hem aankwam. Op veilige afstand belde hij met zijn mobiele telefoon de politie, die de agressieve sportvisser met drie man sterk inrekende.

  Reactie Plaatsen Of Bekijken....