Nieuws

Ergernis over 1 april-grap Veendammer horecaVeendam - De Stichting Horeca Promotie Veendam (HPV) heeft ergernis gewekt met een 1 april-grap. Naar nu blijkt zijn er geen plannen om een Muzieknacht te organiseren die zou moeten plaatsvinden op dezelfde dag als een groots opgezet Midzomernachtfestival.

De organisatie van dat festijn kan er achteraf om lachen, maar zegt in eerste instantie not amused te zijn geweest. Woordvoerder Ruud van den Heuvel meldt dat ook andere betrokken partijen in rep en roer waren. "Ik vond het ook al vreemd. Ik dacht, dat kan toch niet waar zijn. Hoe kunnen ze dit nu doen."

HPV-leden en organisatoren van het Midzomernachtfestival kwamen vrijdagavond laat bijeen om te praten over een mogelijke oplossing. Van den Heuvel meldde zaterdag dat hij ook op dat punt bedenkingen had. "De afspraak was moeizaam tot stand gekomen. Ik had me voorbereid op een vervelend gesprek. Al snel werd gezegd dat er sprake was van een 1 april- grap. Eerst dacht ik nog dat het een uitvlucht was. Maar het bleek serieus."

<>br>
De HPV heeft ondanks de commotie geen spijt. "We wilden onze organisatie op de kaart zetten. Het komt maar al te vaak voor dat we niet bij bepaalde zaken worden betrokken. We hebben nog even getwijfeld, maar hebben toen toch doorgezet. Het is bedoeld als ludieke actie."