Regio

Pleegouders in het zonnetje gezet tijdens Week van de Pleegzorg - Nog steeds pleegouders gezochtWoensdag 31 oktober is de aftrap van de landelijke Week van de Pleegzorg. Elker Pleegzorg werkt actief mee aan deze actieweek.  Het doel van deze week is om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. In de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland wervingsacties georganiseerd maar ook worden huidige pleegouders in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet. Ook basketbalclub Donar draagt hieraan bij.

Pleegouders gezocht
Elker Pleegzorg is erg blij met de 450 pleegouders die nu samen voor zo’n 500 pleegkinderen zorgen. Toch is er nog steeds een tekort aan pleegouders. Daarom worden er in de Week van de Pleegzorg in de hele provincie informatieavonden georganiseerd over pleegzorg. Tijdens deze avond vertellen medewerkers over de verschillende pleegzorgvormen (bijvoorbeeld langdurige pleegzorg of weekend- en vakantiepleegzorg), de begeleiding die pleegouders krijgen en over waar je op voorbereid moet zijn als pleegouder. Ook schuift er een pleegouder aan die uit eigen ervaring vertelt.

De informatieavonden zijn gratis en geheel vrijblijvend.

Vlagtwedde, Partycentrum Rendering, Schoolstraat 8
5 november, 20.00-22.00 uur

Haren, Cantersveen 4
6 november, 20.00-22.00 uur

Zuidhorn, Hooiweg 9
6 november, 20.00-22.00 uur

Veendam, Raadhuisplein 5
12 november, 20.00-22.00 uur

Winsum, De Twaalf Hoven, Meeden 1
13 november, 20.00-22.00 uur

Aanmelden en meer informatie: www.elkerpleegzorg.nl

Waardering voor pleegouders
Verschillende gemeenten zetten pleegouders in het zonnetje tijdens de Week van de Pleegzorg. Ook willen lokale bestuurders graag met pleegouders in gesprek gaan om van hen zelf te horen hoe het is om pleegouder te zijn, wat er mooi aan is en wat de uitdagingen zijn. In de volgende gemeenten wordt iets georganiseerd voor pleegouders:

Westerkwartier (Zuidhorn, Leek, Grootegast, Marum)
31 oktober 20.00 uur Koffiecontactmoment van Stichting Pleegwijzer. Wethouder Nederveen (Zuidhorn) schuift aan samen met beleidsmedewerker en medewerkers van het CJG.

Stadskanaal
5 november 10.30 uur, gemeente organiseert bedankmoment voor pleegouders. Ze ontvangen van burgemeester Froukje de Jonge een cadeau en zij wil samen met beleidsmedewerkers graag in gesprek met pleegouders.

Veendam en Pekela
7 november 9.30 uur Koffiecontactmoment van Stichting Pleegwijzer. Wethouder van Veendam en mogelijk Pekela schuiven aan.

Het Hogeland (Bedum, de Marne, Winsum, Eemsmond)
12 november 19.30 uur, de gemeente organiseert een bedankmoment met pleegouders en gaat graag de dialoog met hen aan. Ze vertellen over hoe jeugdhulp georganiseerd is en horen graag van pleegouders hoe het is om pleegouder te zijn.

Westerwolde
Pleegouders in deze gemeente krijgen binnenkort een ‘Westerwolde zorgcompliment’ van de gemeente als blijk van waardering. Daarnaast krijgen zij de mogelijkheid om op een later moment eens met de gemeente in gesprek te gaan.

Oldambt
Pleegouders in de gemeente Oldambt krijgen een bon die ze in kunnen wisselen voor een taart. Van deze taart kunnen ze met het hele gezin genieten.

Pleeggezinnen naar wedstrijd van Donar
Ook Donar, de professionele basketbalclub in Groningen, zet pleeggezinnen in het zonnetje. Zij stellen 50 kaarten beschikbaar voor de wedstrijd tegen Apollo Amsterdam op 11 november. Pleegouders en – kinderen zijn erg blij met dit aanbod en hebben massaal gereageerd op de beschikbare kaarten.

Pleegzorg in Nederland
Een pleeggezin is het beste alternatief voor kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. De Week van de Pleegzorg is onder deel van de campagne ‘Super gewone mensen gezocht’. Meer informatie over pleegzorg is te vinden op www.elkerpleegzorg.nl en op de tijdelijke actiewebsite www.weekvandepleegzorg.nl