Regio

Eerste lustrum Spooktocht Muntendam
Spoken in een perfect decor



_MG_3660.jpg

De Stichting Jeugdwerkgroep Muntendam had zaterdag weer hun jaarlijks terugkerende spooktocht georganiseerd. Met het eerste lustrum dit jaar was het een speciale editie. Door de vele vrijwilligers van de JWG was weer druk nagedacht over de diverse thema`s. Er was heel veel voorbereiding aan vooraf gegaan. Dit jaar was voor het eerst de spooktocht vanaf het M.F.C. De Menterne van start gegaan.

Met zo’n 90 spoken over 15 locaties, en met diverse licht, rook en geluidseffecten, was het weer griezelen en gruwelen. Ongeveer 255 lopers hebben de route van 4,67 km in zo’n anderhalf à twee uur gelopen. Twee groepen waren na de eerste act al uitgevallen. Ze waren zo bang dat ze weer terug keerden. Er was heel veel aandacht aan het schminken en de kostuums besteed. ’s Avonds lijkt het ook heel anders dan overdag.

!cid_166bbb2a216b82844192_2.JPG

Marja en Sanja zijn van drie tot zes aan het schminken geweest. Ze zijn van de spooktocht in Zuidbroek. “We helpen elkaar”, legt Anja van Duren uit. “Ze schminken bij ons, en wij hebben een act om daar te spoken”. In totaal zijn zo’n 120 tot 130 vrijwilligers ermee bezig geweest. Waaronder de beveiliging en de EHBO.

!cid_166bbb123fcbd18921d1.JPG

Anja van Duren: “We doen het vanuit de jeugdwerkgroep, en tijdens de Spelweek deden we altijd een spooktocht tijdens de zomervakantie. Het idee werd aangereikt om het in de winter te organiseren. Vijf jaar geleden zijn we met 6 mensen begonnen met zo’n 60 spoken en 180 lopers. Het tweede jaar begon het echt storm te lopen. Het derde jaar hadden we meer mensen dan we konden bergen. Dit jaar is het iets kleiner. Volgend jaar kunnen we meer mensen toelaten”.

_MG_3618.jpg

“Deelnemers komen overal vandaan, zelfs uit Appingedam en Delfzijl. Maar we hebben met de Heemtuin ook een heel mooie locatie. We hebben de ruïnes en de korte en lange loopbruggetjes. Dat zijn heel mooie plekken om er voor te gebruiken”.


Fotoalbum: