Sport

Judoteam Veendam sterk in Slovenië



IMG_8266.jpg

De wedstrijdgroep van Judoteam Veendam heeft de herfstvakantie gebruikt voor een internationaal toernooi en stage in Slovenië. De Veendammer Judoschool vindt het belangrijk dat de wedstrijdjudoka”s dergelijke ervaringen opdoen. Vorig jaar ging de groep naar het Bosnische Mostar, dit jaar stond een zeer sterk toernooi in het Sloveense Gradec op het programma. Een toernooi dat door ongeveer 25 landen werd bezocht.

Op het individuele toernooi wist Marit Kamps het goud te veroveren. Op deze dame staat dit jaar eigenlijk geen maat. Momenteel bezet zij zelfs de nummer 1 plaats op de wereldranglijst. Een ongelooflijke prestatie.

Zilver was er voor Lars van Oostrum en Paulien Snijder. De judoka’s Sarah Hector, Paulien Snijder( oudere leeftijdsklasse) en Vera Raspe behaalden ook nog eens het brons. Tijdens het teamtoernooi wist het herenteam -18 jaar een derde plaats te behalen. Zij verloren van het Georgische team in de halve finale. Het damesteam behaalde zilver. Na 4 zeer overtuigende overwinningen was het team van Duitsland in de finale met 3-2 te sterk.

Na afloop van het toernooi is het Judoteam nog 3 dagen gebleven voor een aansluitende trainingsstage.