Slechte eerste en goede tweede helft bij DWZ

IMG_1083.JPG

Door Jacob Kuipers

In de vijfde wedstrijd van dit seizoen moest DWZ thuis aantreden tegen koploper THOS uit Beerta. De mannen van THOS-oefenmeester Rene Nigh wonnen in Ommelanderwijk met 3-1. Het was een wedstrijd waar in je je niet hoefde te vervelen. Er was weer enorm veel strijdlust en dat siert de 22 spelers. Dus om deze reden hoefden de Wiekster supporters niet weg te blijven. Des te meer omdat de duels van de overige clubs uit de regio allemaal uit moesten spelen. Vier minuten voor het eindsignaal werd DWZ-speler Hendriksen met een rode kaart van het veld gestuurd door de scheidsrechter.

Na afloop van de wedstrijd had ik een gesprek met leider Harrie Jager van DWZ. “We begonnen niet goed aan de wedstrijd, niet scherp en alert genoeg, wat resulteerde in twee doelpunten binnen 10 minuten. Daarna begonnen wij pas te voetballen wat de eerste kansen op leverde en een doelpunt. Verder kregen we nog een kans, maar alleen voor de keeper kon Martin Muurman niet tot scoren komen. In de rust zijn een paar 'harde' woorden gevallen van trainer Henk Oosterwold, waardoor we goed aan de tweede helft begonnen. Veel kansen leverde dat op en een afgekeurde doelpunt, waar ik het anders zag dan de scheidsrechter. Maar hij beslist. Verder nog een goeie actie van Korne Bentum maar zijn schot ging van de ene naar de andere paal het veld weer in. Maar de mensen die op de lijn stonden zagen dat hij over de lijn was. De scheidsrechter zag het niet en in een alles of niets speelwijze ging het in de slotfase nog mis”.