Sport

Zwemwedstrijd voor zwemmers met een
verstandelijke beperking in Tropiqua



De brug.png

De Brug Veendam organiseert zaterdag 10 november 2018 een zwemwedstrijd voor alle zwemmers met een verstandelijke beperking die aangesloten zijn bij een van de regio’s van De Brug. Deze zwemwedstrijd wordt gehouden in zwembad Tropiqua in Veendam.
Aanvang wedstrijd 14.30 uur

Deze zwemwedstrijd wordt eens in de 2 jaar georganiseerd in Veendam. Dit jaar is speciaal, omdat naast de 2 zwemmers van De Brug Veendam die in maart volgend jaar mee gaan doen aan de Special Olympics World Games in Abu Dhabi ook de rest van het zwemteam van TEAM NL mee doet aan deze wedstrijd. Zij gaan hier alvast een aantal afstanden zwemmen die ook in Abu Dhabi gezwommen gaan worden, zoals de 1500 m vrije slag. Team NL gaat ook beide estafettenummers die bij de World Games aan bod komen zwemmen.
De andere zwemmers komen van de clubs Hera 11 afd.Savas uit Raalte / Z&PC De Veene uit Almelo en HZ&PC uit Heerenveen.

Er zullen bij benadering zo’n 120 zwemmers aan deelnemen van 8 verschillende verenigingen. Regio Noord Groningen, regio Stad Groningen, regio Westerkwartier, regio Hoogezand, regio Oldambt, DWS Stadskanaal en regio Veendam allen uit Groningen. Flotar komt uit Drenthe en Activo uit Friesland.

De ploegen strijden om de Telkampbokaal.

Er wordt gezwommen op de volgende afstanden:

  • 25 m schoolslag, rugslag, vrije slag
  • 50 m schoolslag, rugslag, vrije slag en vlinderslag
  • 100 m vrije slag
  • 200 m vrije slag en wisselslag
  • estafettes 4 x 25 m schoolslag en 4x 50 m vrije slag

Er wordt gezwommen in 7 leeftijdscategorieën.

En nu speciaal voor de World Games komt erbij de 1500 m vrije slag en de estafettes 4 x 50 m wisselslag en de 4 x 100 m wisselslag.