Nieuws, Regio

Buiten aan de slag in het landschap tijdens Natuurwerkdag



natuurwerkdag-00_resize.png

Op 3 november is het weer landelijke Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersdag in het groen. In Groningen organiseert Landschapsbeheer Groningen het evenement dit jaar voor de 18e keer. Samen aan de slag in de gezonde buitenlucht, dat kan op ruim 560 locaties door heel Nederland en 33 in Groningen.

Het is gezond, leuk en gezellig om samen te zagen, te snoeien en anderzijds de handen uit de mouwen te steken. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen. In de gemeente Veendam zijn vrijwilligers van harte welkom mee te helpen bij de werkzaamheden de vereniging Tuinrecreatie Veendam.

Voor elk wat wils
Op deze en andere locaties in de provincie Groningen kunnen vrijwilligers allerlei activiteiten uitvoeren. Snoeien, maaien, zeisen, takkenrillen aanleggen of planten, alles is mogelijk. Natuurlijk is er ook genoeg gelegenheid voor het maken van een praatje en het uitwisselen van groene ‘kennis’. Voor een lunch wordt gezorgd. Door een dag mee te helpen, werken de vrijwilligers mee aan klussen die anders tussen wal en schip dreigen te vallen door gebrek aan geld of menskracht. Zo krijgt het landschap een mooie opknapbeurt en heb je een gezellige dag!

Je kunt nog meedoen
Lekker een dag buiten aan de slag? Iedereen mag meedoen, jong of oud, alleen of samen met je ouders, familie, vrienden of buren! Zoek een leuke locatie bij jou in de buurt via www.natuurwerkdag.nl en meld je aan.

De Natuurwerkdag wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en georganiseerd in samenwerking tussen de Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Scouting Nederland, A Rocha, IVN en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

Deelnemers uit gemeente Veendam en Muntendam

  • Vereniging Tuinrecreatie Veendam - Veendam, De Toene, 9642 LX Veendam
  • Heemtuin & Natuurpark Tussen de Venen - Muntendam, Nieuweweg 127, 9646 AD Muntendam
  • Boerenbuitengebied - Muntendam, Tussenklappen WZ 9, 9649 EB Muntendam