Sport

Wildervank (zat) - Blauw Geel '15

IMG_1035.JPG

Door Jacob Kuipers

Koploper Wildervank (zat) moest in eigen home de strijd aanbinden tegen 'rodelantaardrager' Blauw Geel '15. Voorafgaand aan de wedstrijd zou je dus zeggen dat het een wedstrijd zou worden met veel goals. Maar dat werd het niet. Want de elf van oefenmeester Jos Kuiper bleef steken op een 2-0 eindstand. Het begon allemaal zo mooi en hoopvol, want in de derde minuut stond Wildervank op voorsprong. Nick Siebring verzond een voorzet en maatje Ruben Norder scoorde de openingstreffer (1-0). De bewoners van de Woortmanslaan hadden dus een 'vliegende start'. En dat allemaal onder de ogen van Wildervank-speler Ewout Wolf, die geblesseerd langs de lijn stond te kijken. En binnen het kwartier werd het door spelverdeler Paul Tuntelder 2-0. De toeschouwers gingen er een beetje goed voor staan want een grote zege lag in het verschiet voor Wildervank. Maar in het verloop van de wedstrijd kwamen de toeschouwers bedrogen uit.

Na 25 minuten voetballen liet Blauw Geel even hun 'tanden' zien. Rodney Datema kopte net naast de verkeerde kant van de paal. Gezien het spel was een goal verdient geweest voor Blauw Geel. En de gasten speelden op eigen helft heel compact. Zodoende kon Wildervank geen kans creëren. Maar in de 35ste minuut was het bijna 'bingo' voor de ploeg van oefenmeester Johannes Noorda. Jeroen Bakker mistte voor Blauw Geel een grote kans op een goal. In de 41ste minuut was het weer Wildervank wat de aandacht trok. Wildervank-speler Ruben Norder werd onderuit gehaald en maatje Paul Tuntelder belaste zich met dit karwei. Maar zijn vrije trap ging net naast de verkeerde kant van de paal. Zodoende ging de rust in met een 2-0 voorsprong voor Wildervank.

In de tweede helft moest het tempo dus hoger om verder afstand te nemen van de 'rodelantaarndrager'. Maar de toeschouwers kwamen bedrogen uit, want wat Wildervank liet zien deed 'zeer' aan de ogen. Het was dus een hele slechte helft van Wildervank. Maar in de rust zij oefenmeester Kuiper nog dat Wildervank gretiger moet zijn, dan de laatste 20 minuten van de eerste helft. Maar zijn woorden 'sneden geen hout'. Toch hielden de Wildervank-spelers Vincent van Marle en Youry Vondeling de woorden van hun trainer goed in hun hoofd. Want zij waren verantwoordelijk voor een mooi opgezette aanval over de linkerkant van het veld. Maar helaas, geen doelpunt. Daarna nam Blauw-Geel het initiatief over. Maar dat was van korte duur.

Na een hoekschop volgde een snelle spelhervatting van Wildervank maar de aanval van de Woortmanslaan bespelers liep op niks uit. En in de 69ste minuut volgde een drinkpauze om de keeltjes te 'smeren'. Want er wordt wat af gekakeld in een wedstrijd. En dat is maar goed ook, want de spelers moeten onderling elkaar horen en zien. En dan kunnen ze hun 'weg' vervolgen. Toch was er nog enig gevaar te bespeuren in de tweede helft. Er volgde een verkeerde ingooi van een Wildervank-speler, de bal komt bij een speler van Wildervank en hij schoot hoog over het vijandelijk doel. Maar als het een doelpunt zou zou zijn geworden, dan had je de 'poppen aan het dansen' gehad bij Blauw-Geel. En de scheidsrechter deed of zijn neus bloedde.

Blauw-Geel deelde de lakens uit en er kwamen kansen voor de gasten. Er volgden goede combinaties van Blauw-Geel over te veel 'schijven', maar de afwerking was slecht. “Het kan wel”, zei de trainer Noorda van Blauw-Geel. En met deze woorden sloeg hij de 'spijker' op de kop. Blauw-Geel dicteerde de strijd en Wildervank kon alleen maar volgen. Alleen Vincent van Marle hield de zijn hoofd er nog goed bij en zijn omhaal ging voorlangs het doel van Blauw-Geel. In de 43ste minuut werd een goal voor Blauw-Geel afgekeurd wegens buitenspel. Oud Wildervank speler en trainer Piet Kuiper zei nog terloops dat de tweede helft van Wildervank hartstikke slecht was. En met deze woorden was ik het roerend mee eens.

Na afloop van de wedstrijd had ik een tête-à-tête met middenvelder Paul Tuntelder (29) van Wildervank. “We begonnen wel goed aan de wedstrijd en ik vond dat we al snel op een 2-0 voorsprong kwamen. Daarna werd het minder bij ons. Ik denk dat we te snel voor kwamen. We hebben geen last van druk om kampioen te willen worden. Er zijn wel een paar geblesseerden. Martin Beekman is een beetje geblesseerd en Ewout Wolf ook.Verder hebben we nog steeds een sterke groep”. Tweede klasser Hoogezand zou voor jou ook niet misstaan. “Nee, dat is niet aan de orde geweest”. Ook niet toen je jonger was?,want je hebt heel veel voetbalcapaciteiten. “Nee, ik wil hier voetballen dat is niet aan de orde. Voor mij was het al heel snel duidelijk dat ik naar de zaterdag ging, dat ik niet ergens anders ging spelen”. Helemaal niet, ook niet toen je wat jonger was? “Nee”, zei hij op een nuchtere toon. Maar jij hebt heel veel voetbalcapaciteiten, meer dan andere jongens. “Nee, ik wil hier graag voetballen, dat is niet aan de orde. Wildervank heeft door deze zege 4 wedstrijden gespeeld en 12 punten. Daarmee staat de ploeg van oefenmeester Kuiper op de eerste plaats, samen met Wagenborger Boys.