Nieuws

Officiële start voorscholen in Veendam
"Optimale ontwikkeling voor elke peuter"DSC_5150.JPG

Vrijdagmorgen was de officiële start van de voorscholen van Stichting Peuterwerk in Veendam. Alle peuteropvang locaties zijn per 1 september omgevormd tot voorscholen. De voorschoolgroepen zijn nu allen drie dagdelen geopend, totaal 10 uur per week.

DSC_5112.JPG

Open huis
Tussen 10.00 en 12.00 uur stonden de deuren open op alle locaties. Op voorschool de Noorderbreedte en voorschool Hummelstee kwam wethouder Jaap Velema de peuters voorlezen. Tegelijkertijd werd op alle andere voorscholen hetzelfde boek aan de peuters voorgelezen.

DSC_5134.JPG

Een voorschool, wat is dat?
Voorscholen zijn vergelijkbaar met peuterspeelzalen, ook hier ontwikkelt de peuter zich spelenderwijs. De voorschool is gehuisvest binnen of vlakbij een basisschool en net als op de peuterspeelzaal vinden we het belangrijk dat de peuter het hier naar zijn of haar zin heeft.

DSC_5143.JPG

De voorschool werkt samen met de basisschool met een VVE-programma. Op de voorschool krijgen peuters géén les. Het is een plek waar ze zich al spelend ontwikkelen, in of in de nabijheid van het gebouw en het plein van hun toekomstige basisschool, zodat ze een streepje voor hebben wanneer ze op hun vierde doorstromen naar groep 1.

DSC_5152.JPG

Spel staat steeds voorop, immers een kind ontwikkelt zicht spelenderwijs. Dit doen ze onder leiding van gekwalificeerde pedagogisch medewerkers en in aansluiting op het programma van het basisonderwijs.

Fotoalbum: