Nieuws

Nieuwe voorzitter D66 Veendam_MG_3337.jpg
Simon Deinum en Jeroen Koning

Door Hans Schreurs

Woensdagavond tijdens de algemene afdelingsvergadering van D66 heeft Simon Deinum de voorzittershamer overgedragen aan Jeroen Koning.

Daarmee kwam een einde aan de lange actieve politieke carrière die 50 jaar geleden begon toen D’66 (toen nog met een apostrof) in Veendam ‘als een grasspriet door het asfalt brak’ aldus Deinum. De aftredend voorzitter blijft overigens wel achter de schermen beschikbaar, maar we zullen hem niet meer al poster plakkend campagne zien voeren. Dat was wel het geval in de memorabele beginjaren van de partij toen mensen als Deinum, geïnspireerd door Van Mierlo, de nieuwe partij op de kaart zetten.

_MG_3334.jpg
Simon Deinum

Zijn afscheidsspeech gaf een mooi inkijkje in de ontwikkeling van de partij en een overzicht van de mensen die zich de voorbije jaren sterk gemaakt hebben voor D66. Leuke anekdotes en historische quotes verraadden onmiskenbaar de journalistieke achtergrond van de gewezen voorzitter. Zorgvuldig en helder geformuleerd en onmiskenbaar met een boodschap die vooral duidelijk werd door zijn advies aan de nieuwe voorzitter:

‘Wees wijs met woorden. Luister naar wat er leeft. Kijk naar wat er gebeurt. Houdt oren en ogen open. Voel. Ruik. Ontdek wat er onder de mensen leeft. Steek je voelhorens uit’

_MG_3321.jpg
Jeroen Koning

Woorden die bij Jeroen Koning uiteraard in goede aarde vielen. Jeroen is jurist en werkzaam als adviseur bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Hij verkeert derhalve veel in het ‘Haagse’ en ziet kansen om zijn netwerk daar uit te bouwen, hetgeen de ontwikkeling van D66 in Veendam kan helpen.

In het recente persbericht presenteert D66 hun nieuwe voorzitter als volgt: Jeroen wil samen met de leden verder bouwen aan de afdeling D66 Veendam door te verbinden en kansen te creëren, voor jong en oud, in ‘ons’ Veendam. Dat we in het college zitten is hierbij behulpzaam, zo kunnen we vanuit alle geledingen, vanuit de leden, de fractie en het college daadwerkelijk het verschil maken in de gemeente Veendam.

_MG_3335.jpg
Jeroen Koning en Simon Deinum

Wellicht kunnen de boeken die hij van Simon Deinum te leen kreeg - onder meer de rede van Van Mierlo in 1968 - hem daar bij helpen.

ParkstadVeendam.nl blijft het voor u volgen en blijft u informeren!


 
Fotoalbum: