Nieuws

Blueprint met o.a Grant Peeples_MG_9614.jpg

Op vrijdag 19 oktober is er weer een live aflevering van het roots radioprogramma Blueprint met ‘grote’ namen uit binnen – en buitenland. In het 1e uur zullen Grant Peeples en Chris Blevins een sessie verzorgen en in het 2e uur zal één van Nederlands beste nieuwkomers op het gebied van Beatlesque popmuziek, Yorick van Norden, een sessie verzorgen.

Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Via de stream op www.rtveen.nl  is het programma elke zondag te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl  en www.rtveen.nl


Grant Peeples
Grant Peeples is geboren in Tallahassee Florida. Hij was 16 jaar toen hij toen hij Bob Dylan’s Girl From The North Country voor het eerst hoorde. Dit was het moment waarop hij besloot singer-songwriter te worden, het resultaat werd akoestische folk. Nu, jaren later, heeft hij tien prachtige albums uitgebracht en hoor je allerlei invloeden van J.J. Cale, Steve Earle en natuurlijk Dylan.Samen met zijn boek Bad Poetry kwam in 2018 ook zijn nieuwe album Settling Scores Vol.II op de markt. Dit 8 nummers tellende album is het vierde album waarmee hij met producer Gurf Morli samenwerkte. De nummer zijn uitermate politiek geladen maar toch straalt er mede door de prachtige stem van Jaimee Harris heel veel warmte uit. Meerdere malen werd er al een een tour in Europa aangekondigd, nu is het eindelijk zover.


Chris Blevins
Chris Blevins is een 28-jarige muzikant uit Henryetta, een landelijk dorp 140 kilometer ten westen van Oklahoma City. Tot voor kort werkte hij fulltime op een plaatselijk postkantoor, waarna hij ’s avonds richting het tachtig kilometer noordelijker gelegen Tulsa reed om daar in bars op te treden. Een té zwaar bestaan, vond hij uiteindelijk, wat hem dus dwong tot het maken van een keuze. In 2017 verscheen de debuut cd “Better Than Alone” dat opgenomen werd in de Fellowship Hall Sound in Little Rock Arkansas, onder leiding van producer Chris Combs. Met o.a. een gastrol voor John Fullbright hoor je op deze plaat een heerlijke mix van country, southern rock en gospel. Conclusie: een cd die elke rechtgeaarde roots liefhebber gehoord moet hebben. Chris was in april ook al te gast in Blueprint.


Yorick van Norden
Yorick van Norden debuteerde in 2015 als soloartiest op Excelsior Recordings met zijn alom geprezen album ‘Happy Hunting Ground’ en werd kort daarop uitgeroepen tot NPO Radio 2 Talent. Na een geslaagde clubtour reisde hij vervolgens samen met Anne Soldaat door het land met hun muziekvoorstelling Unsung Heroes, tourde hij veelvuldig door de Benelux als bandlid van Bent van Looy (ex-Das Pop), speelde hij vijftig shows op de Parade met een uitvoering van Frank Sinatra's Watertown, verzorgde hij de supportact van Neil Young in de Ziggo Dome en trad hij op als muzikaal leider en zanger/gitarist bij twee uiterst succesvolle theatertours over The Beach Boys en The Summer of Love in samenwerking met Leo Blokhuis. Verder schuift Yorick regelmatig aan als popmuziekkenner bij diverse radio- en televisieprogramma's in de lage landen. Op 14 september 2018 is zijn tweede soloalbum The Jester verschenen.


Datum:       vrijdag 19 oktober
Locatie:      foyer theater vanBeresteyn
Tijdstip:      17.00 - 19.00 uur
Toegang:   gratis