Nieuws

Een vrolijke en kleurrijke Dag van de mode



IMG_0208.jpg

Centrum Veendam staat bekend om haar vele kleding- en modezaken met een groot en gevarieerd aanbod. Zaterdag 6 oktober werd tijdens de ‘Dag van de Mode’ in het centrum alweer de najaarsmode en wintercollectie geshowd. Twaalf kleding- en modezaken hadden ook tijdens deze vierde editie de handen ineen geslagen. Daarnaast waren ook de opticiens, kapperszaken en winkels met tassen, schoenen en accessoires weer van de partij.

IMG_0287.jpg

Het idee van de winkeliersvereniging om gezamenlijk een modedag te organiseren was tijdens de Winkler Prins reünieweken in 2016 ontstaan. Over drie rondes hebben de modellen onder veel publieke belangstelling over de catwalk gelopen. De deelnemende zaken waren: Mijnnn! Kamer, Check, Hema, Style For Kids, Ozoo, Oui, Lathina, Apotheker, Sfinx, Leads & Lady Leads, Outfit, Van Uffelen Mode, Sandra’s Haarstudio en Greving & Greving.

IMG_0364.jpg

De modeshow startte steeds met de dansjes van zeven kinderen van Mijnnn! Kamer en Cheque. “We hebben het seizoensdansje gekozen van Kinderen voor kinderen. Toevallig viel de modeshow  ook samen met de Kinderboekenweek dat als thema Vriendschap heeft en als motto Kom erbij! Het samen moeten doen en niemand buiten sluiten is een hele mooie insteek”.  In totaal hebben 15 kinderen tot 15 jaar meegedaan met de dansjes. Levik van drie jaar stal eigenlijk wel de show.

IMG_0513.jpg

Tijdens de pauzes hebben Bert en Loes voor de muzikale omlijsting gezorgd.

IMG_0247.jpg

“Momenteel zie je heel veel het okergeel”, aldus Hennie Apotheker. “Wij hebben zelf het retro merk Tante Betsy, dat met felle kleuren terug gaat naar de jaren 70. Bijna niemand heeft het, in Veendam ben ik de enigste. Ze komen uit de noordelijke provincies ervoor”.

IMG_0069.jpg

“De modetrends van kinderen volgt die van de volwassenen”, weet Gerry Faber. “Met veel okerkleuren. Gelukkig zijn daar ook nog heel veel andere kleuren bij”. Veendam is iets voorzichtiger met de modetrends en loopt niet direct mee.

IMG_0737.jpg