Sport

Sebastiaan van der Wal met Tennisteam Baarn
derde op Europees Kampioenschapteamfoto spanje.JPG

Op het Europees Kampioenschap Tennis voor clubteams (veteranen) heeft het team van Baarn, met de tennissende tandarts Sebastiaan van der Wal uit Veendam in de gelederen, beslag weten te leggen op de derde plaats.  In het Spaanse La Manga moest Baarn alleen de teams van Munchen en Queens uit Londen voor zich dulden.

IMG_0036.jpg

Voor dit EK hadden zich 8 teams gekwalificeerd. Baarn was ingedeeld in een poule met Moskou (Rusland), Junglinster (Luxemburg) en Leicester (Engeland). De eerste wedstrijd ging nipt en ongelukkig verloren tegen Moskou (2-3). In de volgende partijen werd de schade hersteld. Zowel de Luxemburgers als de Engelsen werden met 5-0 aan de zegekar gebonden. Dit leidde tot een 2e plaats in de poule en een halve finale plaats tegen de sterke Duitsers uit Munchen. In deze halve finale waren de Duitsers met 4-1 een maatje te groot voor de spelers van Baarn.

IMG_0054.jpg

In de wedstrijd om het brons kwam Baarn uitstekend uit de startblokken. Wim Bruggink won in 2 sets van Victor Miller. Een speler waar hij in de poulewedstrijd nog van had verloren. Gerrit Heersink kwam dichtbij maar moest na 3 sets, tegen Victor Zvanko, het onderspit delven. Sebastiaan van der Wal bracht Baarn op 2-1 door een vlotte zege op Igor Zakevich. Baarn moest uit 2 dubbelspelen er één winnen voor het brons en deze medaille werd door het dubbel Bruggink/van der Wal over de streep getrokken. Een prima resultaat.

Sebastiaan van der Wal was tevreden met het eindresultaat en zijn eigen prestatie. Hij heeft vijf van de zes gespeelde partijen gewonnen. Volgend jaar hoopt het team zich te versterken met 2 topveteranen zodat Baarn een gooi kan doen naar de Europese titel.

IMG_0028_2.jpg