Nieuws

Beste Bibliothecaris van Nederland 2018
Stem op Jolanda Robben van bibliotheek Veendam



_MG_3184.jpg

Jolanda Robben, bibliothecaris bij Biblionet Groningen, is als enige noordeling genomineerd voor de verkiezing van Beste Bibliothecaris van Nederland 2018 en dat verdient aandacht! Maandagmiddag bracht wethouder Jaap Velema als eerste zijn stem uit op Jolanda. Dat deed hij in de Bibliotheek in Veendam. Naast Jolanda zelf waren er ook collega’s van Jolanda bij dit feestelijke moment aanwezig.

Stemmen op Jolanda kan van 1 oktober tot 1 november via onze stempagina en in de bibliotheken van Veendam en Stadskanaal.

_MG_3183.jpg

Jolanda heeft haar nominatie voor de verkiezing van Beste Bibliothecaris van Nederland 2018 onder andere te danken aan Scoor een Boek! en de Vakantie Voorleestent: twee succesvolle projecten die ze beide in het leven riep en waar ze zich met veel passie voor inzet. Scoor een Boek! is een leesbevorderingsproject waarbij kinderen door voetballers uit de eredivisie worden aangespoord om zo veel mogelijk boeken te lezen. Het project startte in Veendam met het lokale BV Veendam en later provinciale FC Groningen en wordt inmiddels ook in de rest van het land opgepakt, met voetbalclubs als Heracles, NEC, Go Ahead Eagles, Willem ll en AZ. Lees meer over Scoor een Boek! op onze website, de website van FC Groningen en de website van de Bibliotheek op school.

_MG_3188.jpg

In de zomermaanden trekt Jolanda de wijken in met de Vakantie Voorleestent: een tent vol met boeken en spelletjes. Het doel van de tent is om ouders ook in de vakantie zo veel mogelijk te laten voorlezen, kinderen te stimuleren om zelf te lezen en kinderen en ouders (voor)leesplezier te laten ervaren. Net als Scoor een Boek! breidt de Vakantie Voorleestent zich uit. De tent staat ‘s zomers inmiddels al in Veendam, Stadskanaal, Musselkanaal, Oude Pekela en Ter Apel en trok in de zomer van vorig jaar zeker 550 bezoekers. Kijk voor meer informatie over de Vakantie Voorleestent op onder andere onze website, de website van bibliotheekblad en de website van het Dagblad van het Noorden.

Voor meer informatie over de verkiezing van Beste Bibliothecaris van Nederland 2018 kunt u terecht op:

www.bibliotheekblad.nl

De genomineerden zijn gevraagd om een promotievideo over zichzelf te maken. De video van Jolanda is te zien op onze stempagina en ons Youtube-kanaal en zeker het bekijken waard!