Vrijwilligers

Taalhuis Veendam
Voorlichtingsbijeenkomst voor vrijwilligers



Op donderdag 27 september wordt er voor mensen die belangstelling hebben om als vrijwilliger in Taalhuis Veendam te gaan werken, een informatieavond gehouden. De avond begint om 19.30 uur (inloop 19.00 uur) en is om ongeveer 21.00 uur afgelopen. Het Taalhuis is gevestigd in de bibliotheek in Cultuur- & Congrescentrum vanBeresteyn.

Moeite
Naar schatting hebben ongeveer 3.000 volwassenen in Veendam moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dit heeft niet alleen grote gevolgen op het gebied van geld, werk en gezondheid, ook het gezinsleven en het sociaal leven staan onder druk.

Training
Als vrijwilliger van het Taalhuis helpt u deze mensen. Dit zijn niet alleen mensen die in Nederland zijn geboren en getogen, maar ook mensen die de Nederlandse taal niet als moedertaal hebben. Om aan de slag te kunnen gaan, volgt u eerst een basistraining van vier dagdelen.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de voorlichtingsbijeenkomst?  Neem dan contact op met de Taalhuiscoördinator Dineke van den Bergh of kom langs. Er is elke maandag- en woensdagmiddag spreekuur van 13.00 uur tot 15.00 uur.