Sport

Ruim 600 judoka’s naar Veendam voor 11e IVJK



Judo_00_0.jpg

Zaterdag 22 september vindt alweer de 11e editie plaats van het Internationaal Veendammer Judokampioenschap (IVJK). Meer dan 600 judoka’s uit Nederland, maar ook uit Duitsland en Denemarken zullen zich dan meten op de matten in het Indoorcentrum Veendam.

“Met dit aantal hebben we het maximale aantal deelnemers bereikt”, aldus Marcel Joling, hoofdtrainer van het organiserende Judoschool Veendam en overigens door de Judobond Nederland verkozen tot coach van het jaar.

Judoschool Veendam timmert onder zijn leiding al jaren stevig aan de weg. Hoogtepunten waren in het afgelopen seizoen de internationale prestaties van onder anderen Marit Kamps en Vera Raspe. Maar ook in de breedtesport laat de judoschool zich in positieve zin zien. Door het JOS-project (JOS = Judo op School) worden kinderen op basisscholen gestimuleerd om deel te nemen aan deze prachtige sport. Kinderen tot 12 jaar mogen daarnaast gratis binnenkomen op het toernooi op de 22e.

In de loop van dit seizoen zal de Judoschool Veendam de nieuwe dojo (oefenzaal voor vechtsporten) aan de Langeleegte in gebruik nemen. “Kijkend naar het aantal judoka’s dat tijdens trainingen tegenwoordig op de mat verschijnt, kan ik er haast niet op wachten”, zegt Joling. “We zitten bomvol en verheugen ons erg op deze nieuwe accommodatie”.

Eerst zaterdag het IVJK, de opening van het seizoen voor veel judoka’s uit binnen- en buitenland, en wel in Veendam. Met tientallen vrijwilligers, 35 scheidsrechters en vele honderden toeschouwers een judo-evenement van formaat.