Sport

Noordelijke wakeboard kampioenen
winnen op eigen thuisbaan in VeendamIMG_0846_0847_0723_0724.jpg

Afgelopen weekend zijn de wakeboard kampioenen Iris van Suchtelen van de Haare en Sanne Meijer wederom Nederlands kampioen geworden, en op hun eigen thuisbasis in Veendam. Iris in de categorie Junior Ladies en Sanne in de categorie Open Ladies. Het NK Wakeboard Cable heeft in Veendam voor het eerst plaatsgevonden. Het was tevens voor het eerst dat dit evenement in Noord-Nederland gehouden is.

IMG_1446.JPG

Iris uit Veendam is al vanaf haar achtste aan het wakeboarden, en heeft op banen in verschillende landen meegedaan. Maar de NK winnen in Veendam is gewoon vet. Meervoudig wereldkampioen en europees kampioen Sanne Meijer uit Bellingwolde was op haar 6e met waterskiën begonnen en stapte op haar 10e over op het  wakeboarden.

IMG_1310.JPG

Watersportcentre Veendam is ontzettend trots het evenement bij hun thuis te hebben gehad. Ieder jaar was er al een tourstop in de Noorder Wakeboard Challenge. En van de NWC weet men er ieder jaar een mooi evenement van te maken, voor het NK beloofde dat al veel. “Met de perfecte omstandigheden rond de baan moest het er gewoon een keer van komen”, aldus manager Marjolein Vierhoven.

IMG_2176.JPG

De vijfmast installatie van Watersportcentre Veendam is al jaren de thuisbasis van Sanne Meijer en de NK kampioenen broer en zus Jasper en Iris van Suchtelen van de Haare. Helaas kon Jasper wegens een blessure niet meedoen. Waar hij ontzettend van baalde, juist ook omdat de NK op de eigen thuisbaan in Veendam plaatsvond. Daar winnen had het extra leuk gemaakt.

IMG_1150.JPG

Iris heeft op banen in verschillende landen meegedaan. Maar de NK winnen op de eigen thuisbaan is wel heel cool. Jasper had de kansen voor zijn zus al hoog ingeschat. Iris stond na de eerste wedstrijddag bovenaan. Degene die aan het eind van de dag het hoogst aantal punten had mocht op de tweede dag als laatste gaan starten. Dat hield in dat zij als laatste de finale mocht gaan doen.

De zestig wakeboarders kwamen uit heel het land. De sfeer was heel leuk. De meeste deelnemers kennen elkaar ook.


 
Fotoalbum: