Nieuws

Na jaren weer festival in Borgerswold Veendam



_MG_1712.jpg

Het is lang gelden dat er een muziekfestival plaatsvond in Borgerswold. Maar Wina de Vries van Eethuis Buuv in de Kerkstraat had het lef om zaterdag een All Folks Festival te organiseren met de bands Rapalje en Mama Maffia. Van de gemeente mocht ze 1000 bezoekers toelaten op het festival.  De kaartverkoop ging via een webwinkel, en die kon ons zaterdagavond vertellen dat er van de 1000 kaarten nog 264 kaarten beschikbaar waren. Een rekeningsom verteld ons dat Wina 736 bezoekers kon verwachten.

_MG_1737.jpg

De aftrap om 20.30 uur werd gegeven door Rapalje die Ierse, Schotse en Nederlandse folkmuziek speelt. Het festivalterrein was aardig gevuld. Velen hadden hoge verwachtingen van de bezoekersaantallen omdat er na jaren eindelijk weer eens een festival was in Borgerswold. De verwachting was dan ook, dat als de Boerenrockband Mama Maffia op planken zou staan het terrein wel vol zou lopen, maar het tegengestelde gebeurde.

_MG_1759.jpg

Een deskundige die vele festivals bezoekt begreep totaal niet hoe dit allemaal kon gebeuren en was teleurgesteld. De bands zijn top. Wina, met haar 18 vrijwilligers, heeft er alles aan gedaan om te zorgen dat alles goed is verlopen, het weer zat mee en het terrein was goed toegankelijk.   

_MG_1821.jpg 

Een verslaggever van een weekkrant vroeg aan Wina of er nog een vervolg komt in Borgerswold? Na lang nadenken zegt ze: ik weet het nog niet!


 
Fotoalbum: