Nieuws

Start 21e seizoen van Blueprint



_MG_9614.jpg

Na een lange vakantieperiode gaat een nieuwe serie (semi) live uitzendingen van het roots radioprogramma Blueprint weer van start. De eerste live aflevering is gepland op vrijdag 21 september van 17.00 – 19.00 uur vanuit de foyer van theater vanBeresteyn. De gasten die in deze eerste aflevering van het seizoen de sessies verzorgen zijn de Amerikaan Jim Keaveny en Edwin Jongedijk.

De volgende data zijn tot nu toe bekend:

  • 21 september met Jim Keaveny en Edwin Jongedijk
  • 19 oktober met Grant Peeples en Chris Blevins
  • 16 november met Greyhound en Dick van Altena
  • 22 maart met Trevor Alguire
  • 19 april met Nobody’s Girl (trio met Betty Soo)

Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Via de stream op www.rtveen.nl is het programma elke zondag te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl 

Jim Keaveny
Jim is een Amerikaanse singer-songwriter die muziek maakt uit de school van Bob Dylan, maar komt uit de woestijn van westelijk Texas. In zijn jongere jaren richtte hij met vrienden The Rogues op. Later ging Jim solo en bracht hij vier albums uit. Zijn omzwervingen zijn altijd een voorname inspiratiebron geweest. Zo reisde Jim een tijd door Europa, waar hij allerlei baantjes op zich nam: van bordenwasser tot brandweerman. Terug in de VS trok hij zich met zijn vrouw terug in Terlingua, Texas. Zonder water, zonder elektriciteit. Floortje Dessing maakte voor haar programma ‘Floortje naar het Einde Van de Wereld’ een paar jaar geleden een fraai portret over Jim en zijn zelfvoorzienende leven.( Zie you tube link hieronder).  Jim is voor de 2e keer te gast in Blueprint en zal in 2 sessies zijn cd “Put It Together” uit 2017 promoten.


Edwin Jongedijk
Edwin behoeft voor de muziekliefhebbers geen nadere introductie. Hij is in al die jaren dat we live sessies organiseren de artiest die het vaakst in Blueprint heeft opgetreden. Hetzij solo of met zijn band Taneytown, Edwin is altijd gaarne bereid om een sessie in Blueprint te doen. Samen met Alex Vissering en Jan Henk de Groot vormt hij natuurlijk ook het trio De Troebadoers dat de laatste hand legt aan de nieuwe cd “Onbekende Wegen” en in het najaar starten de Troebadoers met hun nieuwe theatershow “Appeltoarde en Rooie Wien”.


​Datum:       vrijdag 21 september
Locatie:      foyer theater vanBeresteyn
​Tijdstip:      17.00 - 19.00 uur
Toegang:    gratis