Sport

Wethouder Schmaal opent nieuwe oefenfaciliteit golfbaanSmaal opent Top of Veendam - lint.jpg

Ingebruikname levert 500 euro op voor Vrienden van de Winkler Prins

Op donderdag 30 augustus j.l. heeft de Veendammer wethouder Henk Jan Schmaal  een nieuwe oefenfaciliteit geopend op de driving range van golfclub De Compagnie. Deze trainingsmogelijkheid bestaat uit een net dat op een 5 meter hoge mast is gemonteerd en heeft de toepasselijke naam 'Top of Veendam' meegekregen. Golfers kunnen hun korte slagen oefenen door ballen in het net te doen belanden.

Na het doorknippen van het traditionele lint was het aan wethouder Smaal  om als eerste de aanwinst uit te proberen. Hij werd daarna gevolgd door de leden van de bedrijvenclub van De Compagnie die, voor aanvang  van hun maandelijks te spelen wedstrijd, tegen een vergoeding van 5 euro de prestatie van de wethouder konden evenaren of verbeteren. Dit bracht, samen met een spel tijdens de wedstrijd, 500 euro op. Dit bedrag komt ten goede van de Stichting Vrienden van de Winkler Prins. Deze stichting wil bijdragen aan de kwaliteit van de Scholengemeenschap Winkler Prins door financiële steun aan individuele leerlingen en/of onderwijsactiviteiten van de Winkler Prins te verlenen

Smaal opent Top of Veendam - slaan.jpg

Golfclub de Compagnie heeft een hechte band met het regionale bedrijfsleven. De club biedt bedrijven een platform waarbij op een aangename manier zakelijke contacten kunnen worden onderhouden op de golfbaan en in het clubhuis. Momenteel zijn ca. 80 bedrijfsleden actief binnen de golfclub. Ze spelen onder meer een maandelijkse bedrijvencompetitie. Dit zijn compleet verzorgde dagen waarbij bedrijfsleden met elkaar kennismaken zowel tijdens de wedstrijd als daarna in het clubhuis onder het genot van een hapje en drankje.