Nieuws

Wethouder Ans Grimbergen opent
Week van de Alfabetisering



DSC_2900.JPG

Van maandag 3 september tot en met zondag 9 september 2018 organiseert Stichting Lezen & Schrijven de Week van de Alfabetisering. Wethouder Ans Grimbergen verrichtte dinsdag de opening in Veendam  door het brengen van een letter per bakfiets bij het Taalhuis. Op deze blanco letter kan iedereen op een gekleurd memoblaadje zijn of haar persoonlijke boodschap plakken. Het Taalhuis zit gevestigd in de bibliotheek in Cultuur- & Congrescentrum vanBeresteyn.

DSC_2926.JPG

Activiteiten
In de Week van de Alfabetisering worden er in Veendam verschillende activiteiten georganiseerd. Op dinsdag 4 september 2018 kan men puzzels oplossen en taalspellen in de bibliotheek van Veendam doen. Op woensdag 5 september 2018 staat de letter bij Compaen. Compaen gaat een spannend verhaal voorlezen aan de peuters van Peuterspeelzaal Sleuteltje in Wildervank. Op donderdag 6 september 2018 staat de letter bij het Noorderpoort in Veendam. De cursisten bedenken dan zoveel mogelijk woorden die met deze letter beginnen. Vervolgens worden alle letters uit de provincie naar het Groninger Forum aan de Oude Boteringestraat in Groningen gebracht. Alle letters samen vormen een woord.

DSC_2935.JPG

Week van de Alfabetisering
In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Daarnaast kunnen zij in veel gevallen ook niet goed met een computer overweg. Met grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven. De Stichting Lezen & Schrijven wil dit met de Week van de Alfabetisering onder de aandacht brengen met als thema: ‘Samen gaan we voor een geletterd Nederland!’

DSC_2946.JPG

Meer informatie
Wilt u meer weten over de Week van de Alfabetisering? U kunt de informatie vinden op www.weekvandealfabetisering.nl .


 
Fotoalbum: