Sport

Veenhuizen maatje te groot voor Wildervank

IMG_0437B.JPG

Door Jacob Kuipers

Het bekeravontuur begon voor Wildervank niet goed. Hun eerste zaterdagteam, uitkomende in de vijfde klasse E moest zaterdag 1 september aan de Woortmanslaan in Wildervank aantreden tegen vv Veenhuizen, uitkomende in de derde klasse B. Maar Veenhuizen was een maatje te groot en de Drenten verlieten Wildervank met een 7-1 overwinning. Terwijl het met de rust nog 1-1 was.

Het begon allemaal zo mooi voor de ploeg van oefenmeester Jos Kuiper van Wildervank. Na 9 minuten voetballen volgde een 1-0 voorsprong door flankflitzer Ewout Wolf. Na een kwartier kreeg Veenhuizen een goede kans de stand gelijk te trekken. Maar ook zij konden de 'trekker' niet overhalen. Vervolgens kreeg Wildervank-doelman Kostwinder de schrik van zijn leven toen hij zag dat een tegenstander op hem af kwam. Maar ook de aanvaller van Veenhuizen was ook de kluts kwijt bij het zien van deze doelman. Wildervank zwijnt dus.

Na 65 minuten spelen volgde weer een grote kans voor de bezoekers, maar de Veenhuizen-aanvaller mistte het doel. In de 75ste minuut was het Wildervank-speler Siebring die zijn kopbal rakelings naast zag gaan. Qua kansen had Wildervank in deze fase op voorsprong moeten komen. De Woortmanslaan bespelers gaven achterin te veel ruimte weg en Veenhuizen kreeg mogelijkheden. Maar de beste mogelijkheid kreeg nog Wildervank-speler Stefan Wijngaard, maar zijn inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal.

Na rust ging Veenhuizen een tandje hoger spelen en Wildervank liep tegen een grote nederlaag aan.