Nieuws, Sport

Enerverend jaar Rhönradtak SV Clias Wildervank



groepsfoto.jpeg

SV Clias uit Wildervank heeft sinds enkele jaren een hele bijzondere sport in haar lesaanbod: Rhönradturnen. Een vorm van turnen waarbij de gymnast één moet worden met het Rhönrad, een groot metalen wiel op zijn of haar eigen lengte. De eerste basis is voor iedereen toegankelijk waarna het trainen in het Rhönrad de sporter ontwikkelt in zijn/haar lenigheid, kracht, houding en lichaamsbeheersing. De 10 verschillende niveaus bieden de mogelijkheid al snel aan wedstrijden te kunnen deelnemen en alle leden van de vereniging trainen hier dan ook naartoe. In de voorbereiding is voorafgaand aan het wedstrijdseizoen de groep gesplitst in een algemene groep en een aparte selectie waardoor de sporters meer aandacht en trainingstijd konden krijgen.

IMG_0393 (2).JPG

Op wedstrijd gebied hebben de turn(st)ers van SV Clias een ongekend succesvol jaar gedraaid. In januari begon Maxim zijn kwalificatiecyclus voor de WK en NK met een tweede plaats op het nationale podium en zette een sterke eerste score neer onderweg naar de plaatsing. Dezelfde maand kwam de rest van de vereniging in actie op de Noord-Nederlandse Kampioenschappen in Den Helder. Met nieuwe oefeningen en onderdelen wisten alle Rhönraders het uiterste uit zichzelf te halen en kleurden de podia Cliasgroen. In februari kon het seizoen al niet meer stuk toen Maxim zich op de tweede plaatsingswedstrijd definitief wist te plaatsen voor de Wereldkampioenschappen in Zwitserland. Hiermee werd hij de eerste Rhönradturner uit het noorden van het land ooit die zich heeft weten te plaatsen voor dit mondiale strijdtoneel.

IMG_0427 (2).JPG

Precies 1 maand later traden alle wedstrijdturn(st)ers van de vereniging aan in Hengelo voor de Districtskampioenschappen Noord-Oost. Met 9 turn(st)ers was dit de grootste groep die SV Clias tot op heden naar deze wedstrijd tussen alle verenigingen van Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Gelderland wist af te vaardigen. Een dag vol met succes met een zwaarbevochten zesde plaats voor Ilse en zilver voor Jasmijn, Femke, Feline, en Wouter. Tot slot mochten Robin, Roel, Lotte en Maxim zich vanaf vandaag een jaar lang Districtskampioen noemen van hun niveau.

IMG_0211.JPG

Begin mei was het grote moment daar! Maxim reisde samen met zijn eigen trainer Sjoerd (dit jaar één van de bondstrainers van het Nederlandse team) af naar Biel, Zwitserland voor de Wereldkampioenschappen. Dit was zijn eerste krachtmeting op het hoogste mondiale niveau en de spanning zat er goed in. Na een kort verkennen van de vloer mochten de senior heren de wedstrijd aftrappen met de kwalificaties. Na een moeizame spiraal oefening en stabiele sprong, heeft hij een sterke rechtuit oefening op muziek neergezet waarmee hij zich wist te plaatsen voor de finale. In deze finale lukte het hem om 5e van de  wereld te worden!

0eef104f-ee5b-410d-b733-1175102e73ac.jpg
(foto BJA Treuren - rhonrad.eu)

Na deze geweldige ervaring had Maxim in juni zijn 3e NK en wist zich in de hoogste categorie bij de heren naar 3 gouden en een zilveren medaille te turnen. Op Rechtuit moest hij zijn eigen trainer nog voor zich dulden maar op Spiralen, Sprong en daarmee de Meerkamp kreeg hij het goud omgehangen. Een prestatie om trots op te zijn en een prachtige afsluiting van een grandioos seizoen.

sinterklaasdemo.jpg

Met een sportief succesvol jaar achter de rug gaat de blik nu naar de toekomst. Waarbij er gehoopt wordt op veel nieuwe leden, mooie wedstrijden met een grotere vertegenwoordiging op het landelijk niveau en natuurlijk leuke trainingen met persoonlijke groei van de sporters. Ook staat SV Clias open voor het geven van demonstraties en clinics. Een nieuw aandachtspunt van dit jaar is de werving van nieuwe sponsoren. Mocht u de vereniging willen helpen, kunt u contact op nemen met sjoerd.svclias(apenstaart)gmail.com Meer foto’s en filmpjes zijn te vinden op de Facebookpagina van SV Clias Rhönrad.

Big Wheels Keep On Turning!