Nieuws

Rowin Kraan winnaar
tweede editie vol gas over de plas in Borgerswold



IMG_4645.JPG
Brigitte van der Laan en Rowin Kraan

Video verwacht !!

Honderden toeschouwers hebben zondag onder hoogzomerse temperaturen de verrichtingen gevolgd van de deelnemers aan het waterfestijn ‘Vol gas over de plas’. Na het onverwacht grote succes van de eerste editie vorig jaar had de Stichting Participatie Borgerswold (de ondernemers uit het park Borgerswold) voor de tweede keer een schot in de roos.

“Het is echt een evenement geworden voor het hele gezin”, verteld Erik Nijkamp van de Borgerswoldhoeve. Kinderen konden zich vermaken op springkussens, en anders wel in het water langs het volle strand bij het Koetshuis. Ook daar werden de al of niet gelukte pogingen onder bewondering of grote hilariteit gadegeslagen.

_MG_9881.jpg

De bedoeling was om op een fiets over een smalle baan in een zo snel mogelijke tijd naar de bel te fietsen. Deze bedoeling strandde nogal eens met een nat pak. Ook wethouder Henk Jan Schmaal, die het waterfestijn had geopend, haalde de bel niet. Een tweede poging had dezelfde uitkomst. Een klein knikje in de baan, en het wiebelige, maakte het ook wel tot een uitdaging.  

IMG_4592.JPG

Het allerlaatste deelnemertje van een jaar of twaalf kreeg onderweg pech op de baan. Hij ging zo mooi, maar ongeveer halverwege vloog de ketting eraf. De jongen bleef wel op de baan en besloot meteen om dan maar rennend naar de bel te gaan, onder bejubeling van het publiek. Misschien is het wel leuk om een soort van pechprijs in te stellen.  

_MG_0196.jpg

Voor de snelste deelnemers, en voor diegene met het origineelste outfit of fiets, waren prachtige prijzen te winnen die lang zullen blijven heugen. De originaliteitprijs was voor Brigitte van der Laan. Ze gaat zweefvliegen boven Veendam. De Veendammer Rowin Kraan haalde met een tijd van 6.076 seconden de snelste tijd. Ook vorig jaar was hij de snelste. Hij mag in een luchtballon, en was uitzinnig van vreugde. De één na snelste tijd was van plaatsgenoot  Herwin Schrik met 6.373 seconden. Marit de Lange had 8.071 seconden op de klok gezet.

IMG_4333.JPG

Deze tweede editie was met 35 deelnemers over 50 starts. Er waren ook verscheidene mensen die vorig jaar al hadden meegedaan. De leeftijd was van 10 tot 50. De meeste deelnemers kwamen uit Veendam, Wildervank en Muntendam. De verste deelnemer was een Belg uit Antwerpen met een kennis in Veendam.

_MG_0291.jpg

De organisatie liep gesmeerd, fietsen werden vlot opgedoken en met een varend ponton weer naar de kant gebracht. De deelnemer kon mee of werd in een rubberboot opgepikt. “We hebben het dit jaar voor de vakantie aan gehouden, en dat gaan we volgend jaar ook weer doen. Dat is mooier”, weet medeorganisator Wim Drenth.

_MG_0022.jpg


Fotoalbum: